Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pierwszej komorze mam przelew dolny, nie podam Ci grubości w ppi bo nie pamiętam... ale pierwsza komora zrobiona jest tak ze tam zostaje cały "gruby syf". W drugiej komorze są mega gęste gąbki które mają wyłapać "mały syf".
Dalej złoże biologiczne i pompa w komorze 4.
Pompa daje mi 4500l/h

Do tematu:
Światło zmienione na jedną belkę t5 54 wat 15000k.
Komory wypłukane
Woda zmieniona
Efekty już są widoczne. Wydaje mi się że przez nie takie oświetlenie woda zaczęła kwitnąć o dziwny sposób...

Ze "starymi dziejami" jest jeszcze taki temat że wtedy miałem lustrzankę... Niestety po upadku nie nadawała się do robienia niczego i teraz zdjęcia rzeźbie albo telefonem, a od niedawna coolpixem b500 a tam brakuje trochę ustawień...28c1d05c3a22458c4f5b185e00159dbb.jpg15f7a3c8bdaf66d61925387ff699800f.jpg

Opublikowano
7 minut temu, malet7 napisał:

W pierwszej komorze mam przelew dolny, nie podam Ci grubości w ppi bo nie pamiętam... ale pierwsza komora zrobiona jest tak ze tam zostaje cały "gruby syf". W drugiej komorze są mega gęste gąbki które mają wyłapać "mały syf".
Dalej złoże biologiczne i pompa w komorze 4.
Pompa daje mi 4500l/h

Do tematu:
Światło zmienione na jedną belkę t5 54 wat 15000k.
Komory wypłukane
Woda zmieniona
Efekty już są widoczne. Wydaje mi się że przez nie takie oświetlenie woda zaczęła kwitnąć o dziwny sposób...

Ze "starymi dziejami" jest jeszcze taki temat że wtedy miałem lustrzankę... Niestety po upadku nie nadawała się do robienia niczego i teraz zdjęcia rzeźbie albo telefonem, a od niedawna coolpixem b500 a tam brakuje trochę ustawień...28c1d05c3a22458c4f5b185e00159dbb.jpg15f7a3c8bdaf66d61925387ff699800f.jpg

Teraz ewidentnie widać zakwit wody... 

Ogranicz światło do minimum.

Jakieś nawozy lejesz dla roślin?

Opublikowano

Nie nic nie podaje dodatkowo.
Światło włączone było tylko do zdjęć.
Ja widzę poprawę bo przed 3dniami była tragedia...

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dodatkowo możesz upchnąć ciasno owate między komorami albo zrobić coś w stylu prefiltra z owaty i naciętej rurki i założyć to na zasys pompy (o ile ta pompa ma takią możliwość...) 

Kiedyś w roślinnym poradziłem sobie z zakwitem, zakładając na filtr wewnętrzny ściereczkę z mikrofibry... 

• Dziękuję 1