AbhorPL Opublikowano 24 Maja 2017 #1 Opublikowano 24 Maja 2017 Witajcie! Po dłuższej nie obecności założyłem nowy baniaczek poprzednie musiałem sprzedać ze względu rodzinnych ale teraz odświeżam przygodę z Pyskami! Zbiornik 160x70xh60 filtracja sump. Proszę o propozycje obsady jeżeli oczywiście macie chęć i czas. Kiedyś miałem duże stadko Acei i na pewno chce je mieć znowu. Pozdrawiam
eljot Opublikowano 24 Maja 2017 #2 Opublikowano 24 Maja 2017 Pseudotropheus sp. 'acei' Luwala Labeotropheus trewavasae 'Katale' Pseudotropheus johannii 'Gome' Metriaclima fainzilberi 'Luwino Reef' Chindongo demasoni 'Pombo Rocks'
pozner Opublikowano 24 Maja 2017 #3 Opublikowano 24 Maja 2017 Pseudotropheus acei itungi Pseudotropheus socolofi Labeotropheus trewavasae chilumba Metriaclima msobo magunga
AbhorPL Opublikowano 25 Maja 2017 Autor #4 Opublikowano 25 Maja 2017 tylko nie L.trewavasae bo to brzydka ryba
AbhorPL Opublikowano 25 Maja 2017 Autor #5 Opublikowano 25 Maja 2017 Metriaclima fainzilberi 'Luwino Reef' i Chindongo demasoni 'Pombo Rocks' to rybcia podobna niebieska pionowe pasy
Mortis Opublikowano 25 Maja 2017 #6 Opublikowano 25 Maja 2017 19 minut temu, AbhorPL napisał: Metriaclima fainzilberi 'Luwino Reef' i Chindongo demasoni 'Pombo Rocks' to rybcia podobna niebieska pionowe pasy To z dwóch propozycji zamień ryby To co koledzy podali zapowiada się na fajny skład Np:zmień Luwino lub demasoni na Msobo Magunga, tutaj będziesz miał fajne żółte samice. Labeotropheus na początku nie wydaje się ładną rybą ale z czasem zyskuje na uroku. Tutaj możesz zastanowić się nad odmianą OB. Pokombinuj z obsadą zaproponowaną lub podrzucić swój pomysł i jeśli będzie potrzeba to zrobi się korektę.
AbhorPL Opublikowano 25 Maja 2017 Autor #7 Opublikowano 25 Maja 2017 Msobo Magunga tak, johannii 'Gome' mamy poziome pasy tak , Acei Itungi tak, Demesoni to chyba agresor, Labeotropheus nie przemawia do mnie, chyba że jakieś propozycje wszystkożerne w miarę spokojne, mam 3 propozycje które mi pasują dodajmy czwartą i w jakiej ilości kupić dno nie jest długie ale szerokie
AbhorPL Opublikowano 25 Maja 2017 Autor #8 Opublikowano 25 Maja 2017 Tylko ze Johannii i Magunga nie mają podobnych samic żółtych???
AbhorPL Opublikowano 25 Maja 2017 Autor #10 Opublikowano 25 Maja 2017 Noo idziemy w dobrym kierunku tylko napiszcie ile sztuk kupić
Rekomendowane odpowiedzi