deccorativo Opublikowano 9 Kwietnia 2017 #11 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 A nawet jak ceny nie będą zbliżone bo nie mogą być jak front z OW lub z floata - to bierz erybkę z Zabrza A widzisz z tą grubością to napisz w zapytaniu tak - wzmocnienia wzdłużne i 3 poprzeczne oraz najcieńsza szyba jaka wg was może być dla tych wymiarów akwarium - i zdaj się na ich profesjonalizm a nie dysputę na forum, bo 15mm to duża kasa.
skoku86 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor #12 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 37 minut temu, deccorativo napisał: A nawet jak ceny nie będą zbliżone bo nie mogą być jak front z OW lub z floata - to bierz erybkę z Zabrza A widzisz z tą grubością to napisz w zapytaniu tak - wzmocnienia wzdłużne i 3 poprzeczne oraz najcieńsza szyba jaka wg was może być dla tych wymiarów akwarium - i zdaj się na ich profesjonalizm a nie dysputę na forum, bo 15mm to duża kasa. Napisałem do nich zobaczymy co mi wyliczą. U Mycioka na kalkulatorze przy takim baniaku różnica między 12mm a 15 mm to prawie 2000 zł:/
skoku86 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor #13 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dostałem wiadomości od mycioka i z erybki. Myciok oczywiście tańszy szkło Guardiana float cena 2050zł Erybka front OW 2380 i miły pan zapewniał mnie, że szkło 12mm w zupełności wystarczy. Dostałem też ofertę na szkło z bokami z OW i taki baniaczek kosztował by mnie 2800zł, ale chyba nie ma co przepłacać i front OW wystarczy.
timi-akwaria.pro Opublikowano 10 Kwietnia 2017 #14 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 58 minut temu, skoku86 napisał: miły pan zapewniał mnie, że szkło 12mm w zupełności wystarczy Przy wysokości 60 cm jak najbardziej, nawet 70 cm. Grubość szkła zależy tylko od wysokości akwarium.
Pleziorro Opublikowano 11 Kwietnia 2017 #15 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A ja kolejny raz napiszę, że w naszym biotopie nie widać różnicy pomiędzy frontem OW, UCG czy float. Przepłacanie i nic więcej.
spiochu Opublikowano 11 Kwietnia 2017 #16 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Przy 12mm też uważam, że zbędny wydatek. Przy 15 już bym się zastanowił... Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi