Skocz do zawartości

Powrót do przeszłości - czyli nasze pierwsze zbiorniki Malawi ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, eljot napisał:

Ja nawet nie wiedziałem że takowe były ;)

Poważnie, czy żartujesz? W Warszawie, w tamtych czasach, na Nowym Świecie sąsiadowały ze sobą sklep państwowy i największy w Warszawie sklep prywatny. Sklepów państwowych było kilka.

Opublikowano

Wspomnienia weteranów 40 + . Ciekawe, że wszyscy mają podobne. Akwaria ramowe (moje największe coś koło 400 l zrobiliśmy z bratem z ramy pieca, nadal stoi, mieszka w nim 30 paroletni żółw czerwonolicy), pompkę do niego i masy innych akwariów , które były wtedy w domu, zrobił kuzyn ślusarz, szkło i kit do  załatwiało się u wuja szklarza, a ciotka zaopatrzeniowiec w jednej z firm na każdej delegacji miała litanię zakupów w sklepach zoologicznych w całej Polsce.   Jak trochę podrosłam to zabierała mnie ze sobą , pamiętam sklep na Nowym Świece. :e_biggrin: Era silikonu i akwariów klejonych na butelkę... Dodam, że rybki to tylko mała część żywego inwentarza jaki miałam i nadal mam choć w mocno okrojonym składzie.

• Dziękuję 3
Opublikowano
4 godziny temu, Pleziorro napisał:

Szkoda, że nie mam zdjęć z moich początków, pierwsze gupiki i akwarium 5l :) w ramie z kitem.

Ale masz początki z Malawi, a taki jest temat :)

Opublikowano
10 godzin temu, darkon napisał:

Była wtedy jedna bardzo porządna książka dostępna w niektórych bibliotekach Ryby w akwarium i ukazujące się nieregularnie ze względu na reglamentację papieru zeszyty "Akwarium" dostępne dla członków PZA. I były też regularne spotkania członków kół PZA, taka namiastką dzisiejszych for internetowych.

Była również stała kronika w "Świecie Młodych" - http://forum.klub-malawi.pl/topic/12957-kronika-czyli-wspomnienia-klubowicz%C3%B3w-i-sympatyk%C3%B3w/#comment-240140.
Książkę "Ryby w Akwarium" mam na pożółkłym już papierze, rok wydania 69 ;)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.