Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka

Czytam już chwilkę o pokarmach dla tych rybek i już w końcu mam taki mętlik w głowie że aż założyłem temat hehe :D

Chciał bym konkretną odpowiedz dla rybek w rozmiarze 3-4 cm jaki pokarm najlepszy, ile razy dziennie i do jakich rozmiarów.

Jaki pokarm jak podrosną ?

Co sądzicie o pokarmie Tropical Malawi w płatkach i serii pokarmów Tropical soft line ? ;D

Edytowane przez Przemysław Czajkowski
Opublikowano (edytowane)

A ja to od razu proponuję przejście na pokarmy premium. Kiedyś mi sprzedawca wcisnął właśnie Tropicala Malawi(stoi pełna tubka mogę oddać za darmo), a dziś nie kupiłbym nic innego tylko OSI lub Naturefood. Takie małe Sauloski 3-4 cm miałem na starcie to jako podstawowy rozdrabniałem im Spiruline OSI, a co jakiś czas OSI Vivid Colour i Cichild również OSI. Wszystko w płatkach, a teraz jak podrosły troszkę to już nie rozdrabniam.

Edytowane przez tottinho10
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tottinho10 napisał:

A ja to od razu proponuję przejście na pokarmy premium. Kiedyś mi sprzedawca wcisnął właśnie Tropicala Malawi(stoi pełna tubka mogę oddać za darmo), a dziś nie kupiłbym nic innego tylko OSI lub Naturefood. Takie małe Sauloski 3-4 cm miałem na starcie to jako podstawowy rozdrabniałem im Spiruline OSI, a co jakiś czas OSI Vivid Colour i Cichild również OSI. Wszystko w płatkach, a teraz jak podrosły troszkę to już nie rozdrabniam.

Kolega pytał o pokarmy TROPICAL więc napisałem że zamiast malawi proponuję spirulinę... Pokarmy SOFT LINE też są pokarmami Premium a spirulina super forte też raczej nie należy do najgorszych...

Sam używam tych pokarmów i jestem zadowolony, ryby są w dobrej kondycji i ładnie wybarwione... Jeśli chodzi o pokarmy OSI i NATUREFOOD to zapewne bym je przetestował gdyby były dostępne w sklepach w mojej okolicy a kupując przez Internet niema gwarancji że pokarm będzie miał długi termin przydatności... :confused:

Edytowane przez Robson79
Opublikowano

Przy takiej wielkości ryb proponuję podawać pokarm w płatkach. OSI Cichlid, OSI Spirulina, Omega One Veggie, Omega One Cichlid, Tropical 3algae, Tropical Spirulina. Do tego Tropical D-allio. Kup większą puszkę mięsnego i małą D-allio, dwie roślinnego i masz dietę ustawioną. Ewentualnie coś na kolor jak masz ochotę więcej urozmaicić pokarm.  

• Dziękuję 1
Opublikowano
4 godziny temu, Mortis napisał:

Przy takiej wielkości ryb proponuję podawać pokarm w płatkach. OSI Cichlid, OSI Spirulina, Omega One Veggie, Omega One Cichlid, Tropical 3algae, Tropical Spirulina. Do tego Tropical D-allio. Kup większą puszkę mięsnego i małą D-allio, dwie roślinnego i masz dietę ustawioną. Ewentualnie coś na kolor jak masz ochotę więcej urozmaicić pokarm.  

Jestem tego samego zdania Karolu...

@Przemysław Czajkowski potem jak nauczysz się karmić ryby płatkami a rybki dorosną to możesz przerzucić się na pokarm granulowany...