przemo-h Opublikowano 29 Marca 2017 #1 Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Witam! Moja obsada: Chindongo saulosi 3+9 Melanochromis lepidiadaptes będzie wkrótce 1+3 Metriaclima estherae MC /OB 1+5 i młodziutki samczyk ok 5cm, ale docelowo będzie 1+5 Pseudotropheus acei obecnie 6 młodzieży, ale docelowo 2+6 było by elegancko. Korci mnie, żeby coś jeszcze dodać. Z dostępnych ryb, które wchodzą w grę jest: -Metriaclima zebra dwarf Manda- tutaj zależy jakie by były samice. Są cztery warianty ponoć. Nawet drobno nakrapiane OB różnią się od moich estherae, ale białe w duże ciapy były by ładne. Są jeszcze O morph i BB. -Metriaclima fainzilberi Maison reef -Metriaclima callainos - Cynotilapia lion (Loin's cove) Wszystko pokolenia F1 Edytowane 29 Marca 2017 przez przemo-h
timi-akwaria.pro Opublikowano 30 Marca 2017 #2 Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Maison bez dwóch zdań No i jakiegoś kulfona. Edytowane 30 Marca 2017 przez timi
przemo-h Opublikowano 30 Marca 2017 Autor #3 Opublikowano 30 Marca 2017 Maison dodał by uroku. Trochę się go obawiam muszę przyznać, ale może rzeczywiście nadszedł już czas skusić się na takiego bandytę. Miałem jakiś czas temu L. trewavasae, ale pozbyłem się ich ze względu na Lepidiadaptesy. Te są zaliczane do wszystkożerców, ale na roślinnym są trochę za chude.
eljot Opublikowano 30 Marca 2017 #4 Opublikowano 30 Marca 2017 Jeśli będziesz miał lepidiadaptes'y to odradzam callainos'y , dla nich wszystko co niebieskie to wróg . Osobiście wybrałbym mande lub maisona.
przemo-h Opublikowano 30 Marca 2017 Autor #5 Opublikowano 30 Marca 2017 Lepidiadaptesy są i będą. Mam świra na ich punkcie. Callainos odpada w takim razie. Wybieram się do tego sklepu w następny weekend. Zobaczę jeszcze na miejscu jakie są samiczki Mandy. Maison lub Manda w takim razie.
Rekomendowane odpowiedzi