Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, przemo-h napisał:

@Tom74Znajoma ta Monstera, ale nie doszukałem, że rośnie bardzo dobrze zanurzona prosto w wodzie. To popularna roślina, więc problemu nie będzie. Dzięki jeszcze raz! 

Monstere trzymają bezpośrednio  w akwarium z pielegnicami . Ładnie rozkładają  się  korzenie.  

Wiem ze trewki są  od Andrzeja. Również  nad nimi myślałem. 

Edytowane przez Tom74
Opublikowano
51 minut temu, Tom74 napisał:

Monstere trzymają bezpośrednio  w akwarium z pielegnicami . Ładnie rozkładają  się  korzenie.  

Wiem ze trewki są  od Andrzeja. Również  nad nimi myślałem. 

Spróbuję z tą rośliną. 

Te Bordery też piękne, identyko jak Chiofu. To taka sama sytuacja jak Chilumba i Mphanga. Tam gdzie sobie ktoś złapał, tak sobie nazwał. 

Opublikowano

Fajna opcja z tą roślinką która będzie zarastała drabinkę za akwarium. Też korcą mnie akcenty roślinne. Zaczynam realizować pomysł nieco mniej inwazyjny. Będę hodował jedną lub dwie lub trzy paprotki obok akwarium oczywiście w doniczkach nie związanych z akwarium, tylko na oddzielnym stojaku wiszącym na ścianie. Podobno te rośliny nie lubią rosnąć w mieszkaniach, ale liczę że obecność dużego akwarium i przez to zwiększonej wilgoci w powietrzu będzie sprzyjała ich rozwojowi.

Swoją drogą rewelacyjne jest Twoje akwarium 🙏👏

• Dziękuję 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak na filmach z jeziora. Widać że wszystko pięknie żyje, skubią, gonią, młode z zakamarków wychodzą, extra!

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super ryba i  fajnie że w końcu wrzuciłeś ich foty chociaż wiem że trudno było je zrobić.  Zachęcony po rozmowach z Tobą postanowiłem u siebie też ten gatunek dorzucić. Jako że na miejscu nie znalazłem dobrego materiału to w ubiegłą niedzielę przywiozłem wersję F1 od Darka z Żor.

• Dziękuję 1