Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, marcin73m napisał:

Jest na co popatrzeć, zazwyczaj nie daję rady obejrzeć do końca 6 minutowego filmu bez przewijania, tutaj.. bez problemu :) świetnie, naturalnie, super obsada i ryby piękne.

Mam tak samo właśnie :P

Opublikowano

Wielkie dzięki wszystkim! 

@rosa1986moduł miał wymiary: 75x24x28cm i musiałem lekko przyciąć po długości.  

@Robson79estherae OB były super, ale samcowi było już trochę ciężko. Mała mbuna z tymi kozakami wydaje się być lepszą opcją. Melano nie zwracają na saulosi zbytnio uwagi. Dochodził jeszcze jeden problem- maluchy BB morph, które często się rodziły. Są dość podobne do Maisonów (w szczególności samice) i obawiałem się bastardów.

@Mortistrzeba coś wykombinować z tym Vaderem?. Ty coś nakręć tym razem?. 

@marcin73mja też mam ten problem?. Chyba nasze wszystkie baniaki są po prostu najlepsze i można wytrzymać te 6 minut. 

@troadmasz rewelacyjny baniak. Jak chcesz gruzowisko, to stawiaj drugi, ale ten zostaw w spokoju?. 

• Lubię to 2
Opublikowano
35 minut temu, przemo-h napisał:

@Robson79estherae OB były super, ale samcowi było już trochę ciężko. Mała mbuna z tymi kozakami wydaje się być lepszą opcją. Melano nie zwracają na saulosi zbytnio uwagi. Dochodził jeszcze jeden problem- maluchy BB morph, które często się rodziły. Są dość podobne do Maisonów (w szczególności samice) i obawiałem się bastardów.

Niewiem czy dobrze rozumiem że rodziły Ci się samice BB...? ? Ja hodowałem Metriaclimę Callainos OB, Metriaclimę Mbenjii OB oraz Labeotropheus Fuelleborni Katale OB i wszystkie ryby które urodziły się jako BB zawsze były samcami i tylko sporadycznie trafiał się jakiś samiec OB lub samica O...

• Lubię to 1
Opublikowano
7 godzin temu, Robson79 napisał:

Niewiem czy dobrze rozumiem że rodziły Ci się samice BB...? ? Ja hodowałem Metriaclimę Callainos OB, Metriaclimę Mbenjii OB oraz Labeotropheus Fuelleborni Katale OB i wszystkie ryby które urodziły się jako BB zawsze były samcami i tylko sporadycznie trafiał się jakiś samiec OB lub samica O...

W przypadku moich łaciatych rodziło się wszystko, lecz z przewagą OB. 

Opublikowano
5 godzin temu, przemo-h napisał:

W przypadku moich łaciatych rodziło się wszystko, lecz z przewagą OB. 

U mnie było to samo lecz chodzi mi o to czy rodziły Ci się samice BB bo na moje wydaje się to niemożliwe chyba że się mylę...

Opublikowano
47 minut temu, Robson79 napisał:

U mnie było to samo lecz chodzi mi o to czy rodziły Ci się samice BB bo na moje wydaje się to niemożliwe chyba że się mylę...

Samce i samice wszystkich trzech morfów. 

Ostatnio widziałem filmik tych ryb jednego hodowcy z Anglii. Identyczne jak moje, ale z samcem BB. Nigdy samców BB nie widziałem w pełni wybarwionych, bo ojciec OB zawsze je krótko trzymał. Muszę przyznać, że też ładne. 

Opublikowano (edytowane)

Również ładne są samce OO. U mnie przez pewien czas samiec OB był zdominowany  co pozwoliło na wybawienie się samców BB i OO . 

Tak jak już pisałem. Najpiękniejsze akwarium.

Edytowane przez Tom74
  • Dziękuję 1