Skocz do zawartości

Moje Malawi nr 2 - 120x40x50 - 240 litrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz te oderwać i te same przekleić by wszystkie były po środku na przemian RGB i W jak ci taśma 3M się przy tym zniszczy to zdrap resztki i przyklej moduły na końcach silikonem .Nawet będzie lepsze chłodzenie każdego modułu .

Opublikowano

Mam taki profil aluminiowy, szerokość 4cm.
Myślę, aby przykleić moduły do tego profilu w dwóch rzędach (jeden rząd białe, jeden RGB), i umieścić profil w ramie pokrywy pod odpowiednim kątem (albo z możliwością modyfikacji kąta padania światła) tak, aby znajdował się z przodu akwarium i źródło światła padało spod przedniej górnej krawędzi akwarium.
Możliwości konstrukcyjne posiadanej przeze mnie pokrywy pozwalają na taki montaż.f16322020e09382bbd0b84d0211b9647.jpg3747d0afe1137c4f9c14948405026b54.jpg

Opublikowano
55 minut temu, deccorativo napisał:

Możesz te oderwać i te same przekleić by wszystkie były po środku na przemian RGB i W jak ci taśma 3M się przy tym zniszczy to zdrap resztki i przyklej moduły na końcach silikonem .Nawet będzie lepsze chłodzenie każdego modułu .

Narazie zostawię tak a zostało mi jeszcze 5 białych i 5 rgb więc mogę coś pokombinować. 

Kolego luck83 o ile się nie mylę mieszkasz na Chełmie ja często jestem na Dragana. Jak był bym w okolicy to może jakieś piwko :)?

Opublikowano (edytowane)

Kontynuując, robię to jednak na osobnej listwie aluminiowej, którą docialem tak, aby idealnie pasowała w prowadnice boczne w pokrywie. Dzięki temu będę mógł przesuwać listwe.
Końcówki kabli z jednej strony zabezpieczę klejem na ciepło.
Z drugiej strony dolutuje dłuższe przewody i podłączę zgodnie z zaleceniami na tym forum, umieszczonymi w odrębnym temacie.
e23461d27f4d0b15828fa792f9c9ef9f.jpg

2 godziny temu, adi napisał:

Kolego luck83 o ile się nie mylę mieszkasz na Chełmie ja często jestem na Dragana. Jak był bym w okolicy to może jakieś piwko :)?

Mieszkam na Morenie... - można pomyśleć ;)

Edytowane przez luck83
Opublikowano
20 godzin temu, Kubeq napisał:

Jak sytuacja ? Rybki dotarły, czy musisz jeszcze troszkę poczekać ?

Czekamy na info o zarybieniu no i oczywiście na fotki, a może i filmik jakiś sklecisz ;)

Rybki dotarły, pływają zdrowe, energiczne, żywiołowe. 
Największy samiec Hary z największym samcem Maingano już zdążyły stoczyć bój o rewir - małą grotę między kamieniami :) 
Wieczorem może ogarnę jakiś filmik i fotki :)

Opublikowano
3 godziny temu, luck83 napisał:

Rybki dotarły, pływają zdrowe, energiczne, żywiołowe. 
Największy samiec Hary z największym samcem Maingano już zdążyły stoczyć bój o rewir - małą grotę między kamieniami :) 
Wieczorem może ogarnę jakiś filmik i fotki :)

No i elegancko, w takim razie teraz czekamy na foto/video relacje :)

Opublikowano (edytowane)

No dobra, tak to wygląda :)

Mam już zainstalowane oświetlenie z modułów LED, sterowane LedDimmerPro, ale nie miałem dziś czasu aby dopracować parametry oświetlenia 
Jutro dłużej do tego usiądę i mam nadzieję uzyskac efekt bliższy prawdy :)

Edytowane przez luck83
  • Dziękuję 1