Skocz do zawartości

Moje Malawi nr 2 - 120x40x50 - 240 litrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, luck83 napisał:

Rozumiem, że wiesz lepiej niż ja, czy czytałem, czy nie czytałem w ogóle, czy też ominąłem coś w treści? :) 
Przepraszam, ale swoje błędy poniosłem już konsekwencje, więc dodatkowe komentarze w tonie jak wyżej  są mi zupełnie zbędne. 

Wiem, bo gdybyś przeczytał, to nie zastosowałbyś ani pianki, ani tego kleju. A konsekwencje poniosły Twoje ryby, nie Ty. Zamiast się obrażać, ogarnij się, bo Twój brak dociekliwości i zbywanie tego na innych jest porażający. Teraz kol. spiochu podpowiada Ci z klejem, chociaż sam byś to znalazł w charakterystyce produktu.

1 godzinę temu, luck83 napisał:

Jeden wybiera klejoną folię, inny pakuje styropian i smaruje zaprawą, jeszcze inny klei łupki. Pozostawmy subiektywne preferencje na boku... Zadałem pytanie, o rozwiązanie klejenia łupków do szyby w kontekście technicznym.

Kolejny przykład. Wystarczy wpisać w naszą wyszukiwarkę hasło "tło z łupków" i wyskakuje Ci 9 stron wyników. Nie odkrywasz Ameryki, nie jesteś pierwszy, który robi takie tło. Wystarczy poszukać i podpytać osoby, które takie tło mają.

Z takim podejściem kolego to co chwila będziesz dokupywał ryby.

Pozdrawiam i miłego dnia.

Edytowane przez pozner
Opublikowano

Rybka w kuble pływa bez żadnych oznak zatrucia niezmiennie od wczesnego rana , wygląda na to że trucizny nie ma w/na sprzęcie, wężach itp.

Czas zająć się baniakiem i pozbyć się Mamuta.

Opublikowano

Tak. Kleju już się pozbyłem skrobakiem, poszło bezproblemowo. Teraz umyje acetonem, octem, a następnie 2-3 płukania woda z ustrojstwa.
Niestety rybka musi zaistnieć w etapie nr 2.

Opublikowano

Andrzej ma rację, aceton nie jest też obojętny dla zdrowia ... Dlaczgobchcesz płukać wodą filtrowaną przez ustrojtwo? Raczej dałabym silny strumień kranówy kilka razy do pełna i zostawić na kilka godzin.