Ceasar Opublikowano 21 Marca 2017 #1 Opublikowano 21 Marca 2017 Witam wszystkich klubowiczów Posiadam zbiornik klasyczny 200l 100cm długość i 40 szerokość dna wsumie to jak na malawi dość mało.. Dwa filtry mechaniczny aquael turbo 1000 i jbl e901 biolog który chwilowo ma awarie bo uszczelka postanowiła się zepsuć wiec tylko śmiga wewnętrzny narazie. Oświetlenie 30w power glo Piasek z castorama i lupki gnejsowe Anubias i kryptokorynq karbowana pewnie jeszcze wrzucę nurzanica Co do obsady to musze się poradzić czy jeden duży harem czy dwa gatunki 1+3-4 to jest moje pytanie I wiem po lewej jest pusto pracuje nad tym niedługo odwiedze skup kruszywa
jaras Opublikowano 21 Marca 2017 #2 Opublikowano 21 Marca 2017 Witaj na forum. Co do roślin to pewnie szybko je wywalisz. Masz trochę za mało kryjówek jak na Mbunę- należało by dołożyć kilka mniejszych kamieni aby powstały z nich jakieś groty. Co do obsady to IMHO możesz dać dwa gatunki ale to wyczytasz w dziale z obsadą. Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj oraz zadawaj pytania
Ceasar Opublikowano 21 Marca 2017 Autor #3 Opublikowano 21 Marca 2017 No zobaczymy co z tymi roślinami będzie co do kamieni to fakt potrzeba paru mały ale nie mam czasu żeby pojechać i cos kupić poza tym mam jeden jeszcze ale większy od tego co jest centralnie ale nie mogę go rozlupac...
egon44 Opublikowano 21 Marca 2017 #4 Opublikowano 21 Marca 2017 Witaj na forum! Jedynie jeśli już będziesz dokładał kamieni to postaraj się jakimś wyższym zasłonić sprzęt(filtr wewnętrzny) żeby nie rzucał się w oczy... No chyba że takie widoki Tobie nie przeszkadzają Resztę pytaj w odpowiednich działach do tego przeznaczonych,bo w tym się tylko przedstawiamy... Powodzenia
Ceasar Opublikowano 21 Marca 2017 Autor #5 Opublikowano 21 Marca 2017 no fakt cos pomysle nad tym zakryciem a co do pytan to na odpowiednich dzialach
szkodnik666 Opublikowano 26 Marca 2017 #6 Opublikowano 26 Marca 2017 Roslin bym tak szybko nie skreślal. jak sadzilem to miałem dokładnie tyle samo co u ciebie, a teraz sam widzisz. Kamieni więcej zdecydowanie
Robson79 Opublikowano 26 Marca 2017 #8 Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Zdecydowanie teraz lepiej wygląda... Powodzenia Edytowane 26 Marca 2017 przez Robson79
Ceasar Opublikowano 26 Marca 2017 Autor #9 Opublikowano 26 Marca 2017 Szkodnik ładnie to tak się chwalić ale teraz serio właśnie coś w tym stylu jak twoje akwarium chce stworzyć lupki które są mam je z kiedyś tam i dlatego tak mało jest ich ale spokojnie ten wtorek i zakupie ich więcej i zacznę tworzyć Co do mojej kryptokoryny to lubię ją i chce żeby została wiem ze nawet w wisile by rosła wiec kwestia czas zanim odbije pięknie.
Ceasar Opublikowano 28 Marca 2017 Autor #10 Opublikowano 28 Marca 2017 Mała aktualizacja zbiornika pojechałem dokupić kamienie ale pokusa była silna i wymieniłem wszystko na green Stone jak twierdziła pani która była bardzo ciężko myśląc Do tego są już mieszkańcy mojego zbiornika Soulosi 1+3 Acei 4 szt zoboczymy co z tego wyjdzie Jeszcze myślę o 4 Demasoni
Rekomendowane odpowiedzi