Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Marca 2017 #11 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Godzinę temu, eljot napisał: Zagadka, gdzie jest w tym akwa turbo gąbka? ....w tym czarnym polu:) Edytowane 15 Marca 2017 przez AndrzejWalb
suricade Opublikowano 15 Marca 2017 #12 Opublikowano 15 Marca 2017 Andrzej widzę ,że masz konto w PKO. Post do skasowania , ale nie mogłam się powstrzymać. 1
eljot Opublikowano 15 Marca 2017 #14 Opublikowano 15 Marca 2017 18 minut temu, AndrzejWalb napisał: ....w tym czarnym polu:) Błąd tam jest rurka od kubła szukaj dalej
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Marca 2017 #15 Opublikowano 15 Marca 2017 1 minutę temu, eljot napisał: Błąd tam jest rurka od kubła szukaj dalej :)byłem pewny dlatego już nie szukałem:)
mareckee Opublikowano 15 Marca 2017 #16 Opublikowano 15 Marca 2017 Ja chyba widzę. Gąbka kwadratowa 45 ppi z rowkami
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Marca 2017 #17 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) ....gąbka jest kwadratowa i z rowkami Edytowane 15 Marca 2017 przez AndrzejWalb
Zygi Opublikowano 15 Marca 2017 Autor #19 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) 16 godzin temu, deccorativo napisał: Zygi już te tło kupiłeś? Masz w baniaku wzmocnienia wzdłużne i poprzeczne wklejone? Tak się cykasz o te litry co zajmuje kaseciak a za tłem będziesz miał z 10-12l stojącej wody. Widzę że włożyłem kij do mrowiska. Tła nie kupiłem, zamawiać zacznę sprzęt za jakieś 2-3 tyg. więc mam jeszcze czas do namysłu, wzmocnienia będą standardowo wzdłużne, mam zamiar zrobić sam poprzeczne. Sporo pisałem o tych litrach, ale chodzi mi o jak największy litraż jaki mogę uzyskać w tych 300l brutto bo to i tak mały zbiornik, niestety miejsce mnie ogranicza. Kamole zabiorą pewnie dużo więcej litrów niż kaseciak. Jerry_jerry pisze o tym co mnie nurtuje w kaseciaku. Kupując kubełek zresztą gadżetów wiesz czego możesz się spodziewać, przy kaseciaku to jak wyjdzie, metoda prób i błędów szczególnie dla mnie. Nie neguję za to kaseciaka bo plus, który przeważa szalę wcześniejszych minusów to że woda zostaje w akwarium. Widzę że nawet konkurs zagadek sobie zrobiliście gdzie jest kaseciak itp. hehe. Przy moim "pierwszym" akwarium nie będę mógł spodziewać się takich pięknych baniaków jak we wcześniejszych postach. Kiedyś miałem 64l ale to co się tu dowiedziałem o akwarystyce a co miałem kiedyś to lepiej nie pisać. Dalej nie uzyskałem odpowiedzi na pytania: czy dodatkowy filtr będzie potrzebny czy kaseciak załatwi całą sprawę i jakie są koszty takiej kasety? Oglądałem kilka projektów kaseciaka na forum, ale nie wiem jaki mógłby pasować do akwarium jakie chcę stworzyć. Chcę też żeby było widać jak najmniej sprzętu obsługującego akwarium bo o to chyba chodzi. Edytowane 16 Marca 2017 przez AndrzejWalb
egon44 Opublikowano 16 Marca 2017 #20 Opublikowano 16 Marca 2017 4 godziny temu, Zygi napisał: Dalej nie uzyskałem odpowiedzi na pytania: czy dodatkowy filtr będzie potrzebny czy kaseciak załatwi całą sprawę i jakie są koszty takiej kasety? Jeśli już to może będzie potrzebny falownik,ale wcale też nie musi bo jeśli będziesz miał odpowiednią cyrkulację w zbiorniku która ogarnie tobie syfek z podłoża to okaże się zbędny... Koszty formatek do budowy kaseciaka są znikome mieszczące się w granicy około 60zł a może i nawet mniej... Co innego cena pompy która będzie w nim pracowała 
Rekomendowane odpowiedzi