Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stało się! :D

8x Red Red

8x Hongi Red Top

11 x Demasoni

5x M. Johannii (nie było nic innego żółtego)

2x Synodontis Multipunctatus

Aklimatyzacja już trwa, pewnie za godzinkę będzie wpuszczanie :)

Opublikowano (edytowane)

Spore ryby zwłaszcza Hongi miałem drani z 6 sztuk w 300l takie spustoszenie siały przewaga samców że musiałem je wyeksmitować w trybie natychmiastowym...Bardzo żarłoczne ryby...jak masz piach to trzeba będzie sprzątać częściej albo montować dodatkowe ustrojstwa do zbiornika typu falownik...Moje były wielkie z 3 po 12cm reszta tak 10cm to zależy jak je wypasiesz ;-) Ja brałem już wyrośnięte z drugiej ręki.

WP_20160531_21_34_22_Pro.jpg

Edytowane przez grindz0ne
Opublikowano
20 godzin temu, Deadi napisał:

No i stało się! :D

8x Red Red

8x Hongi Red Top

11 x Demasoni

5x M. Johannii (nie było nic innego żółtego)

2x Synodontis Multipunctatus

Aklimatyzacja już trwa, pewnie za godzinkę będzie wpuszczanie :)

No to już rozglądaj się za większym akwa.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jak podrosną do takich "ogromnych" rozmiarów to po prostu je oddam tam gdzie kupiłem, a wezmę młodzież, ewentualnie zrobię redukcję do 2-3 gatunków w proporcjach 1+3/4.
Po pierwszym dniu wszystkie rybki sprawiają wrażenie bardzo zdrowych i ruchliwych, chętnie jedzą, Demasony, Redy i Joanny są najmniejsze (3-4cm), Hongi cent większe, ale mimo to całe akwarium opanował sobie jeden mocno i pięknie wybarwiony Demason. W ogóle moja dziewczyna, która nigdy nie miała styczności z akwarystyką stwierdziła, że wszystkie Demasony mają wk*****ny wyraz twarzy :D
Póki co z racji, że w akwarium jest dworzec, a rybki młodziutkie to agresja jest bardzo rozproszona - czas pokaże ile jeszcze tak będzie i zaczną się walki o rewiry ;)

Opublikowano (edytowane)

To nie są ogromne rozmiary...Ogromne rozmiary w akwarystyce to ryby po 60-80cm...wtedy trzeba stworzyć odpowiednią ilość miejsca dla ryb i mieć najlepiej znajomego w sklepie rybnym a nie akwarystycznym by je karmić :D

Edytowane przez grindz0ne
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Kolejne spostrzeżenia: Redy, Joanki i część bladych (no właśnie dlaczego bladych?) Demasonków pływają razem w ławicy od lewej do prawej i z powrotem jak stadko wesołych neonków :D
Reszta Demasonów i Hongi porozstawiały się po kątach i starają się pilnować swych rewirów, choć są one raczej dość zmienne.
A propos bladych Demasonów: czy aby na pewno to są Demasony? Fotka niżej.

DSC079771.JPG