michal_j Opublikowano 29 Kwietnia 2017 #11 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Mphangę zamiast demasoni mogłeś sobie dopuścić, ale grupę a nie jednego samca co do maisona to chyba źle się to skończy dla reszty ryb..
Mortis Opublikowano 29 Kwietnia 2017 #12 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Fajny klimat zbiornika, ale szkoda, że tworzysz mix.
Deadi Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor #13 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nie zamierzałem mieć mixa, zresztą to tylko dwie ryby, a większą obawę mam o 8 hongów i 8 redów gdyż troszku przytłaczają zbiornik swoją ilością i wszechobecnością Żebym wiedział to kupiłbym po 5 szt. a nie 8, no ale już mówi się trudno. Co do agresji Maisona to drugi dzień obserwuje jego ciekawe zachowanie - jego ulubionym miejscem jest boczna szyba, w której się przygląda i atakuje swoje odbicie Więc póki co to jest jego miejscówka i faktycznie broni przestrzeni 10-15cm od bocznej szyby, ale z racji ilości ryb to nie ma ataku na jednego osobnika tylko na każdego kto przekroczy granicę jego lustra. Jak będzie źle to po prostu go oddam tam gdzie kupiłem i wrócę do tego co było, ale przynajmniej poznam charakter owej ryby
Deadi Opublikowano 1 Maja 2017 Autor #14 Opublikowano 1 Maja 2017 Czyżbym doczekał się pierwszego potomstwa? ?
Deadi Opublikowano 25 Maja 2017 Autor #16 Opublikowano 25 Maja 2017 Dzisiaj zauważyłem jednego malucha! (około 3mm)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Maja 2017 #17 Opublikowano 25 Maja 2017 1 minutę temu, Deadi napisał: Dzisiaj zauważyłem jednego malucha! (około 3mm) ...zobaczysz drugiego i będzie 500+ . A tak poważnie to gratulacje... 1
Deadi Opublikowano 27 Maja 2017 Autor #18 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Mała aktualizacja - Maisona oddałem tam skąd przybył, tragedii nie było, ale irytowało mnie jego zachowanie, czyli narcystyczne przyglądanie się w bocznej szybie i patrolowanie 1/3 zbiornika, więc dla pozostałych ryb zostało tylko 2/3. Zamiast niego dobrałem 3 szt. M.Johannii i w ten sposób mam już ich 7. Zatem mam cztery gatunki i jednego samca Mphanga - jak się wszystko wyklaruje czyli wybarwi zrobię redukcję i myślę, że docelowo zostanie 18-20 ryb. Fotka gratis ? Edytowane 27 Maja 2017 przez Deadi
Deadi Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor #19 Opublikowano 12 Czerwca 2017 No i 500+ coraz bliżej Właśnie spostrzegłem kolejną (albo tą samą) samicę hongi - ciekawe ile tym razem się wykluje Mały ciągle żyje i rośnie jak na drożdżach
Deadi Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor #20 Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) Aktualny stan na wideo Edytowane 19 Czerwca 2017 przez Deadi
Rekomendowane odpowiedzi