Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbychu, cz to jest Twój specyficzny żart, czy na serio? Chyba dlatego nikt nie odpowiedział na twój wątek. Te duże baniaki musiałyby mieć z 6-7m...(metrów)..dł. Gdzie tu porównanie do S. njassae? Samice (bo samice są większe od samców) dochodzą do min. 70cm. a max 150cm. Podobno sa bardzo smaczne, więc może warto by podchodować coś pod spotkanie w Pokrzywnej :icon_mrgreen: Chętnie się dorzucę do kosztów.

Opublikowano

Porównanie do njassae to oczywiście żart ? ale przyznasz, że ciekawostka w ofercie.... 

Jak chcesz się zrzucić to podam na pw nr konta i kwotę :-) 

Wbrew pozorom nie jest droga więc spróbuję... Oczywiście jak nie wykupia 

Opublikowano

Dostałem ofertę i widzę dużo fajnych...nowych propozycji. Myślę, że jest to okresowe, jeśli chodzi o konkretne gatunki, ale ogólnie coraz więcej gatunków z non-mbuny jest w ofercie. Cieszy mnie bardzo to coraz większe zainteresowanie tą grupą. Nie dawno były w ofercie Mastacembelusy i traktowałem to jako ciekawostkę...na pewno większą niż Bagrusy. Aż boję się myśleć, że któryś z nowicjuszy walnie sobie takiego sumika...do 350l...albo i mniejszego. Fajniejszą alternatywą są te sumiki tanganijskie...cenowo też :) 

Opublikowano

Wiem... W aquatreff często są shiranusy i to fajna ciekawostka do miesorzernej obsady... Bo do drapieżników już nie koniecznie...już dawno bym kupił ;-) ale makaron za 50 jurkow na raz :-) 

Kiedyś był frejek wf też się napalilem, ale niestety byłem za późno... 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, crav napisał:

Wbrew pozorom nie jest droga więc spróbuję... Oczywiście jak nie wykupia

Naprawdę o tym myślisz? Tu samice rosną do przynajmniej 70cm. W porywach mogą dojść do 150cm. No, na pewno nie w takim akwarium...tu skarłowacieją ;), ale mimo wszystko. Moim zdaniem, żeby to miało sens, to akwarium musiałoby mieć z 6m.

Edytowane przez pozner
Opublikowano

w niedalekiej przyszłości planuje zmianę akwarium oczywiscie wciąż za małe dla tej ryby...

tak planuje spróbować, a jeśli będzie trzeba to znajdę jej lepszy dom...

Opublikowano
29 minut temu, crav napisał:

tak planuje spróbować, a jeśli będzie trzeba to znajdę jej lepszy dom...

Patelnia może okazać się najlepszym domem...podobno jest bardzo smaczna :P

5 godzin temu, crav napisał:

Jak chcesz się zrzucić to podam na pw nr konta i kwotę :-) 

O, i tu mogę się dorzucić :P