Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam robie pomalu przymiarke do akwarium o wymiarach 220x60x60cm ,792l wiecej miejsca już nie wygospodaruje :(( a jest to 3 pietro w bloku to i tak mam strach za**b.... jaka obsade byscie polecili z predatorow?

Edytowane przez kazik851
Opublikowano

Nie takie ciężary są w klubie ;-) większe baniaki na wyższych piętrach... Nic się nie bój... 

Celujac w predatory pewnie masz jakiegoś faworyta? Może pod niego coś dobierzemy... Bo ryb nie brakuje 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Crav troche mnie uspokoiles ale te akwarium bedzie stalo przy scianie dzialowej :( widzialem twoj baniak i staszka oba sa za**b.... cos chcialbym w podobie,JemioloSeba bardzo chetnie bym poszedl na 70h tyle zeby ktos mi powiedzial ze w tym miejscu co ma stac baniak nic się nie bedzie dzialo strach jak nic

Napewno to podoba mi się dimidiochromis strigatus , fasochromis rostratus , aristohromis christyi,bucochromis lepturus

Opublikowano

Trochę mam obawy czy strigatusda radę zresztą ryb bo z kilku baniakow wiem, że to spokojniejsza i delikatniejsza ryba... Druga obawa to lepturus...to wielkie rybsko nie lepiej wybrać coś mniejszego?  Może nototaenia? 

Nic długość nie da rady? 

Opublikowano (edytowane)

b nototeania

d. compressiceps chizumulu gold - po bardzo długiej przerwie pojawił się w ofercie 

n. livingstonii lub polystigma bo venustus ma dodatki żółte, a już masz samice nototeani i samice dimidio, a linni moim zdaniem za delikatne...

t.  nigriventer south bo ciemniejsze samice ...

i nad ostatnim gatunkiem można się pochylić bardziej....t. holotaenia lub m.  gracilis moze frejek ? lichno i exo bym nie tykał na tym etapie....jest jeszcze b duzo gatunków , ale ta długość...balkony są przereklamowane... to też o obsadzie :P

Edytowane przez crav
Opublikowano (edytowane)

Frejka mam już :) po ile ryb w charemie?a gdzie by to zamawiac? Crav jak bys przyjechal do mnie i zobaczyl sciane i powiedzial ze tu wytrzyma 300cm to bym takie postawil 

Edytowane przez kazik851
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 2.03.2017 o 18:53, crav napisał:

b nototeania

d. compressiceps chizumulu gold - po bardzo długiej przerwie pojawił się w ofercie 

n. livingstonii lub polystigma bo venustus ma dodatki żółte, a już masz samice nototeani i samice dimidio, a linni moim zdaniem za delikatne...

t.  nigriventer south bo ciemniejsze samice ...

i nad ostatnim gatunkiem można się pochylić bardziej....t. holotaenia lub m.  gracilis moze frejek ? lichno i exo bym nie tykał na tym etapie....jest jeszcze b duzo gatunków , ale ta długość...balkony są przereklamowane... to też o obsadzie :P

@crav zakupilem venustusa :/ i dimidiochromis strigatusa mugl bys cos do tego zaproponować ? bo nototeania już niedlugo bede zamawial

Opublikowano
1 godzinę temu, kazik851 napisał:

@crav zakupilem venustusa :/ i dimidiochromis strigatusa mugl bys cos do tego zaproponować ? bo nototeania już niedlugo bede zamawial

na jakim akwarium stanęło ?;]