Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no i czemu nie ma czarnego brystolu?!?!
Był ale się rozpuścił [/quote:1x17g4gj]

Ja Ci dam rozpuścił :!: :twisted:

Czarny bristol to jest to. Stosunek cena/efekt nie do pobicia :lol: .

Opublikowano

Ja Ci dam rozpuścił :!: :twisted:

Czarny bristol to jest to. Stosunek cena/efekt nie do pobicia :lol: .

Oświadczam, że nie brałem udziału w jego rozpuszczaniu :)

-------------------

Są w sprzedaży jakieś tła choćby troche podobne do BTN ale duuużo tańsze?

Opublikowano

ja tam wybrałem ceresit skała, jak dla mnie najbardziej naturalne (poza BTN - ma w sobie diabła :D). Ciekawe czy z niego dałoby sie uzyskać coś takiego jak u Jakuba... hm

Opublikowano

do małego baniaka <150cm wybrałbym ceresit (skała), mimo że mnie raz pokonał

ale do takiego powyżej 2,5m zamówiłbym litą skałę szlifowaną w dwóch stron w kąt prosty i wstawiłbym do akwa... mniej "zabawy", waga przy tonie wody nie gra już aż takiej roli i bardziej naturalne niż cokolwiek co jestem w stanie wyrzeźbić :mrgreen:

Opublikowano

napisałem inne więc wyjaśniam,

jako ze zarówno moje obecne główne akwa jak i planowane przyszłe akwa mają długość osylującą koło 2 m to w tej kategorii świetnei się sprawdza tzw ofis czyli płyta kamienna z bloku skalnego, dokładnie to do dużych zakładów kamieniarskich przyworzą bloki skalne których krawedzie sa poszarpane, tak je je odłupali. zanim z tego zaczna robić nagrobki to pierwszą wartwę tzreba ściąć i ten sposób otrzymujemy płyte skalną o grubości np 2 do 5 cm gdzie jedna srona jest poszarpana/nierówna a druga idealnie gładka wystarczy zamówić przycięcie tego pod wymiar tylnej szyby, potym podzielić to na np cztery części aby móc to podniesć i tym płaskim przykładamy do szyby, super efekt, stosunkowo niewielki koszt bo kamieniarz traktuje to jako gruz więc głónie skasuje za cięcie, największy minus to waga.

Opublikowano
hm a taki bloczek dla 120X50 ile mógłby w przybliżeniu kosztować i ważyć? Bo choć to skała to 2-5 cm nie należy do najgrubszych :)

ciężko mi powiedziec na teraz bo ostatni raz takie tło robiłem ponad dwa lata temu wtedy za tło 196/60 zapłaciłem coś koło 400,- zł zamówiłe je w czterech kawałkach bo całosć ważyła coś ze 120-150 kilo materiła to granit.

Opublikowano

:shock:

nooo... ma swoją wagę i ma swoją cenę, ale trzeba przyznać wygląda rewelacyjnie. Gdybym miał zakładać większy baniak to tylko taki bloczek.

Opublikowano

mars właśnie o czymś takim pisałem wcześniej... też zaznaczając "inne"

właśnie o tyle o ile dla baniaka np 120cm waga takiego bloczka jest % za duża w stosunku do całości, tak przy długich baniakach, które powiedzmy i tak ważą tonę ten stosunek masy nie jest już taki straszny...

a cena ... 400zł za naturalnie wyglądające tło w stosunku do 200zł i dwóch tygodni brodzenia w betonie, bez "pewności", że tło zachwyci... no cóż ryzyko do podjęcia sądzę