magda00 Opublikowano 2 Stycznia 2008 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2008 1.Czy samca saulosi ok 7cm (podobno to saulosi, ale mam mieszane uczucia :? ) mogę wpuścić do małych ok 4 cm saulosków :?: 2.czy są jakieś inne pyszczaki, które jak są małe to są żółte, a potem stają się niebieskie? 3. Ile może trwać wybarwianie się samca?
Skalarowski Opublikowano 2 Stycznia 2008 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Tak to jest pewnie saulosi , samce jak dorastają to stają się niebieskie w czarne pionowe pasy , myślę że możesz go wpuścić.. ale jakie masz akwarium i ile jest tych małych saulosków ? 2. np. msobo
magda00 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor #3 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jest to akwa 112l . Jest tam 6 małych saulosi.
czester_ Opublikowano 2 Stycznia 2008 #4 Opublikowano 2 Stycznia 2008 1. Raczej tak ale musisz na początku bacznie obserwować czy nie ugania się za nimi lub podskubuje. 2. Tak, np. Msobo, jeśli nie wiesz czy napewno masz samca saulosi umieść zdjęcie w galerii w niezidentyfikowane, postaramy się zidentyfikować rybcie 3. Bardzo różnie, trudno powiedzieć bo zależne to jest od wielu czynników. Miałem samca który wybarwił się w 2 miesiące, a drugiego który robił to przez 12.. Poczytasz o tym na naszym forum. Opcja -> 'szukaj'
magda00 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor #5 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Tylko ja nie wiem, jak to zdjęcie wstawić do galerii. Wpuściłam go. Zobaczymy
czester_ Opublikowano 2 Stycznia 2008 #6 Opublikowano 2 Stycznia 2008 To zamieść na necie gdzieś (fotka, imageshack)
zamioculcas Opublikowano 2 Stycznia 2008 #7 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ja bym wpuścił, a co do wybarwienia się to może samiec był wcześniej z innymi samcami w akwarium i dlatego nie wybarwił się... U mnie tylko 1 jest bardziej wybarwiony (a;le to tez nie jest to) a reszta wygląda jak socolofi....
magda00 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor #8 Opublikowano 3 Stycznia 2008 A czy socolofi od urodzenia są niebieskie? Bo ten mój jest właśnie bardzo podobny
sabotage Opublikowano 3 Stycznia 2008 #9 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Kolezanko wklej fotke, takie dywagowanie na wiele sie nei zda.. Moim zdaniem to msobo, czesta saulosi a jeszcze kogos tam innego np krzyzowka red-reda, z kolei skalrowski Ci napisze ze to jeszcze moze byc cos innego. Wklej
Skalarowski Opublikowano 3 Stycznia 2008 #10 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Kolezanko wklej fotke, takie dywagowanie na wiele sie nei zda.. Moim zdaniem to msobo, czesta saulosi a jeszcze kogos tam innego np krzyzowka red-reda, z kolei skalrowski Ci napisze ze to jeszcze moze byc cos innego. Wklej Ja myśle że jeśli sprzedał ci jako saulosi to to pewnie jest wybarwiający się samiec, wielkość co do wybarwienia się raczej zgadza... więc wiesz. Do galerii musisz się osobno zarejestrować potem wchodzisz w dany dział i dajesz ładuj czy jakoś tak
Rekomendowane odpowiedzi