Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Temat "Demasoni + Yellowki" był bardzo fajny szkoda , że go zamkneliście , naprawdę .

Teraz ja stoję przed podobnym dylematem i problemami i muszę tworzyć nowy temat niestety .

Sprawa wygląda tak , ze uparłem się na Demasoni , do tego chciałbym cos dla kontrastu , najlepiej w kolorze żółtym.

Wybrałem pseudo.zebra red red jako towarzystwo , dzwonię do tan-mala - nie mają w tej chwili , nowa dostawa pod koniec miesiąca itd itp

d... w krzakach , więc pomysł padł by połączyć demasoni z yellow , ale po przeczytaniu tematu ....cholera wie czy ryzykować :( i łączyć te dwa gatunki .

Zatem pytam ( bo przeciez niby tyle tych gatunków jest i niby nie ma problemu , a jednak jest i to wcale nie mały ) z czym połączyć można Demasoni ?

A by bardziej skomplikować , to chciałbym by zaproponowane przez Was gatunki nie miały już żadnych kolejnych pasów , prążków , O.B..itd itp

A jesli i to okarze się zbyt proste dla Was , to najlepiej by był to gatunek , gdzie i samiec i samica są żólte lub powiedzmy podobne ,

a nie skrajnie różne , że samica żółta a samiec niebieski.

I pomijam tu na razie cenę takich rybek , co później po wybraniu gatunku/ów pewnie okarze się zaporą nie do przebicia przy 10 sztukach .

I teraz bądź tu człowieku mądry i kup rybki .

.....czerwony kolor czcionki jest zastrzeżony dla moderatorów.

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Yellow odpada nadiecie roślinnej słabo rośnie. Generalnie ciężko ci będzie wybrać gatuneka z takim monomorfizmem. Wszystkie gatunki co przychodzą mi do głowy msją niebieskie samce.
Metriaclima Msobo Magunga
Pseudotropheus johanni
Metriaclima membe deep
Pseudotropheus interruptus.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

M. estherae

odmiana blue, a jeśli ta odmiana Ci się nie podoba to red red.

Jednak mam jedną wątpliwość, nie piszesz, jakie masz akwarium, a ta rybka w małym nie powinna pływać.

Opublikowano (edytowane)

Ja z koleii znalazlem coś takiego :

- Maylandia barlowi

- Tropheops sp. "Maleri Yellow"

- Tropheops sp. "Macrophthalmus Chitimba"

- Petrotilapia sp. "yellow ventral"

- Petrotilapia microglana (spec. small) Nkatha Bay (45 zl za 1 szt )

tylko gdzie to teraz taką rybe kupić ? a do tego znów nie wiadomo jak z dietą tych poszczególnych ryb :(

Edytowane przez Tryptofan