Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 1.02.2017 o 21:02, niedzielek napisał:

Kupiony chiński wynalazek

I jak tam skuteczność skimmera? Warto w niego inwestować czy lepiej dołożyć parę złotych do innego modelu?

Opublikowano

Ja zaryzykowałem i zakupiłem na Al.....

Dotarł szybko.

Pierwsze wrażenie - chińszczyzna ale całkiem nieźle zrobiona

Działa cicho, projekt dobry, przyssawki trzymają a powierzchnia po kilku godzinach idealna.

Nie wiem jak dalej ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.

Opublikowano

Ja też kupiłem JY 02, ale od tej firmy z PL (zapytałem kilku osób z forum o poradę). Kolega drakon miał styczność z eheimem i sunsunem i stwierdził, że sunsun to skopiowany i ulepszony eheim).

Działa od kilku dni - rewelacja :-)

Cichy tak,że trzeba go dotknąć żeby sprawdzić czy jest włączony.

Opublikowano

Pewnie, że da.

Ale weź pod uwagę, że mocno ograniczy wydajność kubełka jako mechanika i będziesz musiał stosować filtr mechaniczny by zachować czystość wody w toni.
Jeżeli obecny zestaw do tego Ci wystarcza to brałbym skimmer z własnym napędem

Opublikowano

kubełek jest jako biolog, osobno mechanik 1000l/h. Prefiltr przed kubełkkiem jest tylko po to by by media biologiczne za szybko się nie syfiły

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skimerek do mnie przyszedł w zeszłym tygodniu czyli po jakimś 3,5 tygodnia. faktycznie czekam fajny jest chociaż u mnie nie zebrał całego pyłu z powierzchni wody. Muszę chyba coś pokombinować z cyrkulacją bo mam wrażenie, że woda na tafli nie dopływa do końca akwarium.
Chińczyk dorzucił w gratisie jakąś sztuczną roślinkę choć wyglądającą całkiem przyzwoicie ;)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Dałem ciała bo w Clariasie SunSun jest po 35,90 a teraz do 13.03 w promocji po 29,90. Dostępny od ręki... :) A ja zaś niego dałem prawie 11$... Ups...

Wysłane z telefonu