Skocz do zawartości

Obsada

sebazzz

Rekomendowane odpowiedzi

Niektóre są nieaktualne poprzez chociażby dłuższą obserwację pewnych gatunków. Niektórzy przenieśli pewne ryby do większych baniaków i stwierdzili, że to mniejsze jednak było za małe opierając się na zachowaniach tych ryb. Uwierz mi, że Red Red to ryba do akwarium minimum 150x50.

Red red jest zbyt masywną rybą do twojego akwarium nie jest tu nawet polecana do akwarium 120 cm. Celuj w mniejszą mbunę jak Saulosi, Membe Deep, Sprengerae. Poza tym redy są zbyt agresywne i w zbyt krótkim akwarium mogą Ci wybić obsadę.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

http://rybyakwariowe.eu/ryba-akwariowa/pyszczak-red-red-pyszczaki/ ja się tym sugerowałem i zdjęciami i filmikami 240l co do red red

a co do łopatologii rewir to określony nazwijmy to metraż  w akwarium znajduje się ich kilka wiec  co to ma wspólnego z ganianiem się ryb . rozumiem ze im więcej przepłynie tym bardziej się zniechęci  zmęczy ale dla mnie to rewirem to niema nic wspólnego a logicznie to biorąc  to jak się w kółko będą ganiać to ma więcej do przepłynięcia a po kolejne to jak zaczną się lac to te 20 cm ma az takie znaczenie. ?? mam muszlowce multiki akwarium 90 cm no i jak 2 samce zaczynają się prac to niema różnicy ile ma akwarium tylko się tłuka az się zmęczą i każdy odpływa w swoja strone  wiec te 20 cm mnie nie przekonuje jak będą miały gdzie pływać i się ukryc to raczej będzie ok takie mam zdanie

Matik a ty sam nie wiesz co piszesz!!!!! i jak tu wieżyc tobie ???co do obsady 250L!!!

535

• MatiK
  • Moderator
  • team_staff.png
  • 535
  • 2895 postów

Nie w takim akwarium. Rada timiego jest bardzo dobra i jej bym się trzymał.

Edytowane przez sebazzz

Dobra to bez sensu. Gość wie wszystko najlepiej, a swoją wiedzę opiera na Wikipedii akwarystycznej...

Rób co chcesz, ale tu poklasku nie będzie za trzymanie ryb w taki sposób.

Odnosząc się do mojego posta... Poparłem Timiego bo też uważam, że na początek, w takim akwarium to jest najrozsądniejsze wyjście, ale możesz wg mnie też trzymać dwa gatunki. Wg mnie nie więcej. Nie mam zamiaru dalej prowadzić z Tobą dyskusji bo argumenty łatwiej docierają do dziecka niż do Ciebie. Nie potrafisz też czytać ze zrozumieniem i wyciągać wniosku z kontekstu.

Życzę Ci powodzenia w hodowli i żeby szybko Ci się znudziło bo szkoda mi ryb...

Edytowane przez MatiK

jak chodzi omenie to nic z tych rzeczy Matik. pytam i czytam oglądam i chce się czegoś dowiedzieć. znaleźć rozwiązanie . co z czym i dlaczego. wiem ze już 1 błąd zrobiłem bo mam red red . ale ktoś pisał  ta Wikipedie  wiec czytam . a chce mieć akwarium nie tylko 1 gatunkowe bo widzę ze się da jak takie cudaki pływają na filmikach i ludzie twierdza ze się da. Pałacu im  nie postawie czyli basenu z woda nie stać mnie szukam kompromisu nawet za cene małych niedogodności ryb. i oklasków nie szukam . ale nie chcę tez wpuścić szczupaka z płotka i się cieszyć jak zostało  zabite. ani welonki na pokaz. chcę cos takiego co da rade razem żyć i będzie miało choć minimalne warunki przeżycia. no chyba ze się mylę i po prostu mam robić co mi się żywnie podoba i na błędach się uczyć jak większość akwarystów. trudno to tak zrozumieć ?

chyba dalsze pytania i wątek nie ma sensu .

napisać  cos co wiemy ze jest bezsensowne od razu znalazło się kilku doradców i z góry za to dziękuje .zapytać o cos znajdź w Wikipedii ci powiedzą  

sporo się dowiedziałem dzięki jak ktoś ujął z łopatologii ale tak to jest jak ktoś zaczyn przygodę .

będę dalej czytał i o nic nie pytał bo ile ludzi tyle zdań i zależy jaka noga wstali.

poszukam w okolicy malawisty ze stażem i tam podpytam . 

Pozdrawiam co złego to nie ja .

temat można zamknąć

Wszystko się da, pytanie tylko, czy to będzie dobre dla ryb i o to w tym chodzi...

Temat i tak bym zamknął bo dublujesz wątki.

Chcesz dobrej rady, która zadowoli Ciebie i będzie ok dla ryb to popytaj tutaj ludzi na pw zamiast czerpać wiedzę z rybyakwariowe.pl i na tym się opierać.

• MatiK zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.