jaras Opublikowano 30 Stycznia 2017 #11 Opublikowano 30 Stycznia 2017 2 minuty temu, sebazzz napisał: co do ryb to się sugeruje tutejszymi obsadami w przykładach na zbiornik co z czym . Dobrze się sugerujesz tylko ważne jest jaki baniak jest wielki
MatiK Opublikowano 30 Stycznia 2017 #12 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Niektóre są nieaktualne poprzez chociażby dłuższą obserwację pewnych gatunków. Niektórzy przenieśli pewne ryby do większych baniaków i stwierdzili, że to mniejsze jednak było za małe opierając się na zachowaniach tych ryb. Uwierz mi, że Red Red to ryba do akwarium minimum 150x50.
Bezprym Opublikowano 30 Stycznia 2017 #13 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Red red jest zbyt masywną rybą do twojego akwarium nie jest tu nawet polecana do akwarium 120 cm. Celuj w mniejszą mbunę jak Saulosi, Membe Deep, Sprengerae. Poza tym redy są zbyt agresywne i w zbyt krótkim akwarium mogą Ci wybić obsadę. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
sebazzz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor #14 Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) http://rybyakwariowe.eu/ryba-akwariowa/pyszczak-red-red-pyszczaki/ ja się tym sugerowałem i zdjęciami i filmikami 240l co do red red a co do łopatologii rewir to określony nazwijmy to metraż w akwarium znajduje się ich kilka wiec co to ma wspólnego z ganianiem się ryb . rozumiem ze im więcej przepłynie tym bardziej się zniechęci zmęczy ale dla mnie to rewirem to niema nic wspólnego a logicznie to biorąc to jak się w kółko będą ganiać to ma więcej do przepłynięcia a po kolejne to jak zaczną się lac to te 20 cm ma az takie znaczenie. ?? mam muszlowce multiki akwarium 90 cm no i jak 2 samce zaczynają się prac to niema różnicy ile ma akwarium tylko się tłuka az się zmęczą i każdy odpływa w swoja strone wiec te 20 cm mnie nie przekonuje jak będą miały gdzie pływać i się ukryc to raczej będzie ok takie mam zdanie Matik a ty sam nie wiesz co piszesz!!!!! i jak tu wieżyc tobie ???co do obsady 250L!!! 535 Moderator 535 2895 postów Lokalizacja: Kobyłka · #6 Napisano 13 Styczeń · Zgłoś ten post Nie w takim akwarium. Rada timiego jest bardzo dobra i jej bym się trzymał. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez sebazzz
suricade Opublikowano 30 Stycznia 2017 #15 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Powiem tak 20 cm ma znaczenie . Idealnie gdy jeszcze akwarium ma sporo kryjówek, jest szerokie i wysokie -daje możliwość ucieczki i ukrycia. Możesz się oprzeć na naszych doświadczeniach lub eksperymentować na żywych rybach.
MatiK Opublikowano 30 Stycznia 2017 #16 Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Dobra to bez sensu. Gość wie wszystko najlepiej, a swoją wiedzę opiera na Wikipedii akwarystycznej... Rób co chcesz, ale tu poklasku nie będzie za trzymanie ryb w taki sposób. Odnosząc się do mojego posta... Poparłem Timiego bo też uważam, że na początek, w takim akwarium to jest najrozsądniejsze wyjście, ale możesz wg mnie też trzymać dwa gatunki. Wg mnie nie więcej. Nie mam zamiaru dalej prowadzić z Tobą dyskusji bo argumenty łatwiej docierają do dziecka niż do Ciebie. Nie potrafisz też czytać ze zrozumieniem i wyciągać wniosku z kontekstu. Życzę Ci powodzenia w hodowli i żeby szybko Ci się znudziło bo szkoda mi ryb... Edytowane 30 Stycznia 2017 przez MatiK
sebazzz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor #17 Opublikowano 30 Stycznia 2017 jak chodzi omenie to nic z tych rzeczy Matik. pytam i czytam oglądam i chce się czegoś dowiedzieć. znaleźć rozwiązanie . co z czym i dlaczego. wiem ze już 1 błąd zrobiłem bo mam red red . ale ktoś pisał ta Wikipedie wiec czytam . a chce mieć akwarium nie tylko 1 gatunkowe bo widzę ze się da jak takie cudaki pływają na filmikach i ludzie twierdza ze się da. Pałacu im nie postawie czyli basenu z woda nie stać mnie szukam kompromisu nawet za cene małych niedogodności ryb. i oklasków nie szukam . ale nie chcę tez wpuścić szczupaka z płotka i się cieszyć jak zostało zabite. ani welonki na pokaz. chcę cos takiego co da rade razem żyć i będzie miało choć minimalne warunki przeżycia. no chyba ze się mylę i po prostu mam robić co mi się żywnie podoba i na błędach się uczyć jak większość akwarystów. trudno to tak zrozumieć ? chyba dalsze pytania i wątek nie ma sensu . napisać cos co wiemy ze jest bezsensowne od razu znalazło się kilku doradców i z góry za to dziękuje .zapytać o cos znajdź w Wikipedii ci powiedzą sporo się dowiedziałem dzięki jak ktoś ujął z łopatologii ale tak to jest jak ktoś zaczyn przygodę . będę dalej czytał i o nic nie pytał bo ile ludzi tyle zdań i zależy jaka noga wstali. poszukam w okolicy malawisty ze stażem i tam podpytam . Pozdrawiam co złego to nie ja . temat można zamknąć
MatiK Opublikowano 30 Stycznia 2017 #18 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wszystko się da, pytanie tylko, czy to będzie dobre dla ryb i o to w tym chodzi... Temat i tak bym zamknął bo dublujesz wątki. Chcesz dobrej rady, która zadowoli Ciebie i będzie ok dla ryb to popytaj tutaj ludzi na pw zamiast czerpać wiedzę z rybyakwariowe.pl i na tym się opierać.
Rekomendowane odpowiedzi