Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, lukas1987 napisał:

@AndrzejWalb co masz na myśli?  

Łukaszu...mam na myśli to ,że przy ciemnych klimatach jakie stworzyłeś  ( lubię takie)  łatwiej jest bawić się światłem dopóty , dopóki nie uzyskasz  efektów jakie chcesz i masz bardzo dużo więcej możliwości. Więcej jak przy jasnym zbiorniku:)

• Dziękuję 1
Opublikowano
13 godzin temu, lukas1987 napisał:

Myślę nad dodaniem paska led w tylnej części zbiornika, ale skierowanym pod kątem w przód, tak żeby nie oświetlał tła a wyeksponował kamienie... 

To ci się akurat nie uda. Pasek świeci pod kątem 120 st więc by nie świecił na tło musiałby świecić ci prosto w oczy.

Baniak ma niezwykły klimat i mnie się bardzo podoba.

Pomyśl może o takim efekcie rozświetlającym kamień od tyłu - tu tło pozostanie czarne.

To tylko jeden moduł IP 65 ale można dać kilka szt i zrobić z nich IP68 w jednej płaszczyżnie ma kolimator 15st a w drugiej 45st więc tu masz na fotce te wąskie 15 st

Nie potrzebnie zmąciłem wodę uważając że w kryształowej nie będzie widać ale efekt smugi światła widać ekstra w każdej wodzie byle ciemne klimaty były.

20170422_085603.thumb.jpg.f2a4f7ee49661f805f5bad95b039cf72.jpg

• Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czas na małą aktualizację ;)

Do dokończenia zostało mi światło. W tej chwili świeci jeden rząd taśmy na ledach 7020   7000K-9000K   (chcę dołożyć jeszcze jeden, bądź dwa i zdławić je na sterowniku)

Na zdjęciu trochę przeklamana barwa ledów...