Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reasumując, JVP trzeba trafić cichy, zresztą to już Henryk wyjaśniał czemu tak się dzieje że terkoczą, podejrzewam, ze każdy ma inną tolerancję tego luzu o którym pisał Decco.

Ale słusznie zauważasz @jaras, że sztywne wylewki potęgują efekt buczenia pomp !. Ja jednak mam tą rurkę na gumowych łącznikach więc u mnie jest akceptowalne i nie narzekam na Atmana a śpię metr od pompy :)

Ale tu już zaczynamy wchodzić w OT więc kończmy zanim polecą kasacje ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja przy 70cm wysokości akwarium mam kasete 55,6cm .

Co do hałasu pomp to powiem tylko tyle że hydorpico który mam w bloku robi więcej hałasu niż DCT 4000 .

A i jeszcze jedno pomyśl sobie od razu nad mocowaniem Kaseciaka.

Bo jeśli będzie zawieszony tylko na wzmocnieniach to będzie odstawać dołem  od tylnej ściany i jest to zagrożeniem dla ryb, ponieważ  wpływają tam i nie zawsze uda się im wypłynąć :-( U mnie tak kilka odeszło .

Obecnie kaseciaka mam doduszonego kamieniem  do tylnej ściany i jest OK.

Edytowane przez szczep85
  • Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Kaseciak prawie gotowy :) Tak się wkręciłem w jego budowę,  że skończyłem przed 5 rano :DDSC_0268.thumb.JPG.90b3acf9e58a4a0664abf8ed1e91fe8f.JPG

Temat dotyczący budowy kaseciaka: 

Stelaż już na miejscu :)

_20170221_183142.thumb.JPG.9f0a569fc20ac76374e24703d53a79a3.JPG

Tylko akwarium nadal na produkcji...  

Edytowane przez lukas1987
  • Dziękuję 2
Opublikowano

Dzięki ;)

Dziś zbiornik miał stać u mnie ale okazało się, że sklep wysłał złą informację na produkcję i skleili 250x80x70 zamiast 280x80x70.....  Ręce opadają.... 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.03.2017 o 10:27, L.A.J.O.N. napisał:

Z jakiej grubości profile od stelaża?  I co będzie pływać w zbiorniku ?

Profil 30x30x3 

Pływać będzie obsada ze starego zbiornika ( minus A. Strawberry bo straciły kolor i żona zmieniła o nich zdanie :)

Dodam pewnie któregoś z Copadichromisów 

Link do starego akwa:

Edytowane przez lukas1987
  • 4 tygodnie później...