Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w krainie Malawi stawiam pierwsze kroki. Afryka nie jest mi obca do końca, miałem ponad 2 lata Tanganike, więc czas spróbować czegoś nowego. Staram się ustalić jakoś obsadę tylko im więcej czytam tym trudniej :)

Na tą chwilę wydumałem następującą:

Pseudotropheus perspicax ndumbi red top

Pseudotropheus flavus chinyankwazi island

Pseudotropheus acei luwala

Iodotropheus sprengerae makokola red

Cynotilapia zebroides cobue

Pseudotropheus melanochromis cyaneorhabdos maingano

Teraz pytanie do was, czy z takiego połączenia nie powstanie jakaś jatka? Czy nie jest za dużo? Coś wyrzucić/coś dodać? Ogólnie liczę na pomoc doświadczonych ;)

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Czyli na razie nic się nie zanosi na pogrom? W sumie trochę mało żółtego... A co do końcowego kształtu, ilu samców zostawić ostatecznie? Wiem, że każde akwarium jest inne ale tak po 3 samce będzie w stanie ze sobą współżyć? :)

Opublikowano (edytowane)
42 minutes ago, sadam8806 said:

Czyli na razie nic się nie zanosi na pogrom? W sumie trochę mało żółtego... A co do końcowego kształtu, ilu samców zostawić ostatecznie? Wiem, że każde akwarium jest inne ale tak po 3 samce będzie w stanie ze sobą współżyć? :)

W sumie wybrales w wiekszosci mala mbune, oprocz Acei przy ktorych o samce/samice bym się nie martwil, takze moze Ci się udac z 3 samcami. Wszystko zalezy od jak trafisz, z mbuna nigdy nie wiadomo. Rdzawe tez powinny byc calkiem spokojne. Mialem Saulosi który wedlug tego forum powinien byc w miare spokojny, a moj ganial wszystkich, probe dodania drugiego nazwalbym morderstwem. Z red top ndumbi tez mialem historie, od kompletnego wariata, po olbrzymiego samca prawie 12cm, który mial wszystko i wszystkich kompletnie w d....

Nie bedziesz wiedzial, dopoki nie sprobujesz.

Edytowane przez Paulstick