sadam8806 Opublikowano 7 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam, w krainie Malawi stawiam pierwsze kroki. Afryka nie jest mi obca do końca, miałem ponad 2 lata Tanganike, więc czas spróbować czegoś nowego. Staram się ustalić jakoś obsadę tylko im więcej czytam tym trudniej Na tą chwilę wydumałem następującą: Pseudotropheus perspicax ndumbi red top Pseudotropheus flavus chinyankwazi island Pseudotropheus acei luwala Iodotropheus sprengerae makokola red Cynotilapia zebroides cobue Pseudotropheus melanochromis cyaneorhabdos maingano Teraz pytanie do was, czy z takiego połączenia nie powstanie jakaś jatka? Czy nie jest za dużo? Coś wyrzucić/coś dodać? Ogólnie liczę na pomoc doświadczonych Z góry dziękuje za pomoc.
Perez666 Opublikowano 7 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Rzuca się w oczy brak żółtej barwy. Dodałbym np. M.sp. membe deep
sadam8806 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czyli na razie nic się nie zanosi na pogrom? W sumie trochę mało żółtego... A co do końcowego kształtu, ilu samców zostawić ostatecznie? Wiem, że każde akwarium jest inne ale tak po 3 samce będzie w stanie ze sobą współżyć?
Paulstick Opublikowano 7 Stycznia 2017 #4 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) 42 minutes ago, sadam8806 said: Czyli na razie nic się nie zanosi na pogrom? W sumie trochę mało żółtego... A co do końcowego kształtu, ilu samców zostawić ostatecznie? Wiem, że każde akwarium jest inne ale tak po 3 samce będzie w stanie ze sobą współżyć? W sumie wybrales w wiekszosci mala mbune, oprocz Acei przy ktorych o samce/samice bym się nie martwil, takze moze Ci się udac z 3 samcami. Wszystko zalezy od jak trafisz, z mbuna nigdy nie wiadomo. Rdzawe tez powinny byc calkiem spokojne. Mialem Saulosi który wedlug tego forum powinien byc w miare spokojny, a moj ganial wszystkich, probe dodania drugiego nazwalbym morderstwem. Z red top ndumbi tez mialem historie, od kompletnego wariata, po olbrzymiego samca prawie 12cm, który mial wszystko i wszystkich kompletnie w d.... Nie bedziesz wiedzial, dopoki nie sprobujesz. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Paulstick
Rekomendowane odpowiedzi