miron Opublikowano 23 Grudnia 2007 #1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 urządzam 1024 litrowy baniak / 263-61-65/ wyposażam go w sumpa o wymiarach 130-50-35 . Jedną z komór myślałem przeznaczyć na rośliny . Jakie rośliny sugerujecie posadzić w ,,komorze roślinnej : sumpa ? Pod baniakiem , a nad sumpem wstawię świetlówkę !
makok Opublikowano 23 Grudnia 2007 #2 Opublikowano 23 Grudnia 2007 będzie to zwykła uprawa hydroponiczna, bez ziemi... keramzyt albo ceramika... nie ważne jaką roślinę posadzisz... ważne żeby spełniała warunki podane w tym wątku (sadzenie i stymulowany szybki wzrost): http://www.floraforum.pl/index.php/topic,4429.0.html moim zdaniem problemy możesz mieć z gniciem korzeni, bo jednak będą cały czas zalane... pozdrawiam
Jakub Opublikowano 24 Grudnia 2007 #3 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Polecam:Oryza sativa L., Syngonim Sp., Salix caprea L., Cyperus papyrus Lecz radzę zastanowić się nad czymś w rodzaju refugium.
miron Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor #4 Opublikowano 26 Grudnia 2007 dzieki makok za wyczerpującą informację, pomyślę o tym filtrze hydroponicznym jak uporam się z tłem wewnętrznym, cały czas to tło mnie zaskakuje pomimo naklejanych coraz cięższych i większych skałek łupka na bryty styroduru - po wyschnięciu pianki która jest łacznikiem - zanurzam w wannie i co - ma to coś cały czas minimalnie ale dodatnią pływalność , będę musiał to tło przykleić do tylnej ściany akwa i do podłoża - foty niebawem na picasaweb pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi