husi Opublikowano 1 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witajcie. Zacznę od początku. Robiłem wczoraj restart akwarium. Wylowilem rybki a z racji że 3 samice saulosi były ciężarne odłowiłem je osobno. Po kilku godzinach jedna z nich urodziła 18 młodych. Wyłowiłem je i narazie przebywaja w dużym słoiku bo nie mam innej możliwości. Docelowo trafia do około 25 L akwarium. Jak postępować z mlodymi? Czym karmic?
luki174 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Młode potrzebują filtracji oraz natlenienia jak dorosłe ryby. Jeśli chodzi o karmienie, to zetrzeć spiruline na "mąkę" i podawaj Przynajmniej z tego co słyszałem, tak się robi, dobrze by bylo, gdyby ktoś to potwierdził /zaprzeczył
Ludwik79 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #3 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witaj. Wrzuć je do kotnika i umieść w akwarium. Ja podawałem płatki spiruliny i bylo ok - bez mielenia
husi Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor #4 Opublikowano 1 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Ludwik79 napisał: Witaj. Wrzuć je do kotnika i umieść w akwarium. Ja podawałem płatki spiruliny i bylo ok - bez mielenia Nie mam kotnika więc wpuszczę je do małego akwarium. Sama spirulina im wystarczy?
Dafcu Opublikowano 1 Stycznia 2017 #5 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Ja osobiście rozcieram na mączkę ten sam pokarm, który podaję dorosłym saulosi.
husi Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor #6 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Kolejna z 3 samic wypuszcza młode?. Jest ich już chyba 22 łącznie ☺️
husi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor #7 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Wszystkie samice wypusciły młode i już wrociły do akwarium ☺️Nawet byłem świadkiem jak jedna wypuszczała dzisiaj młode ☺️ Rybek jest ponad 35 i mają się dobrze☺️
husi Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor #8 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Młodych Saulosi jest 41 i wszystkie wygladaja zdrowo? 1
spiochu Opublikowano 9 Stycznia 2017 #9 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pokażesz rodziców? Ciekawe czy jest się z czego cieszyć... Wysłane z telefonu
pablojogi Opublikowano 9 Stycznia 2017 #10 Opublikowano 9 Stycznia 2017 a masz przynajmniej co z nimi zrobić? Takie odławianie by tylko były mija się z celem:-)
Rekomendowane odpowiedzi