Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wylot daj 3/4 bez żadnych zwężek i przełącz na 3 bieg powinno przestać kapać. 

P.S. Pisałem już nie używać teflonu do gwintu bo to badziewie ;-)

Opublikowano

Wylot mam 3/4. Na III biegu za mocno naparza aż pralkę robi. Poczekam ze dwa dni i jak nie przestanie to kupię ten kit.

Dnia 2.01.2017 o 21:40, stan napisał:

Przeczytałem w trakcie montażu. Dlatego drugi śrubek i reszta narurowca jest na konopiach ;)

Opublikowano
38 minutes ago, stan said:

Wylot daj 3/4 bez żadnych zwężek i przełącz na 3 bieg powinno przestać kapać. 

Moj wylot jest w tej chwili 40mm i rurkach 32mm, i przy 3 rownoleglych mechanikach musze na 2 biegu miec pompe. Seba nie ma biologii zamontowanej rowniez, przy 3/4 wylocie (rurki 25mm?), tylko moge sobie wyobrazic to cisnienie.

38 minutes ago, JemioloSeba said:

Wylot mam 3/4. Na III biegu za mocno naparza aż pralkę robi. Poczekam ze dwa dni i jak nie przestanie to kupię ten kit.

Przeczytałem w trakcie montażu. Dlatego drugi śrubek i reszta narurowca jest na konopiach ;)

W moim poscie polecono mi teflonowy sznurek, z racji, ze rowniez mialem problemy z tasma teflonowa. Sznurek jest niesamowity. Dobry jak konopia i wygodny w uzyciu (jesli nie wygodniejszy) jak tasma. 

Opublikowano
20 minut temu, Paulstick napisał:

W moim poscie polecono mi teflonowy sznurek, z racji, ze rowniez mialem problemy z tasma teflonowa. Sznurek jest niesamowity. Dobry jak konopia i wygodny w uzyciu (jesli nie wygodniejszy) jak tasma

U mnie zawsze z taśmą były jakieś jaja. Zawsze gdzieś przy łączeniu musiało się pocić przez kilkanaście dni. 3 razy skręcałem na taśmę i 3 razy musiałem ustawiać miskę pod zaworami na dobre 2 tygodnie. Przy kolejnym skręcaniu już całego narurowca z pewnością skorzystam ze sznurka teflonowego. Gorzej na pewno być nie może :)

Opublikowano
Just now, marcin1ja1 said:

U mnie zawsze z taśmą były jakieś jaja. Zawsze gdzieś przy łączeniu musiało się pocić przez kilkanaście dni. 3 razy skręcałem na taśmę i 3 razy musiałem ustawiać miskę pod zaworami na dobre 2 tygodnie. Przy kolejnym skręcaniu już całego narurowca z pewnością skorzystam ze sznurka teflonowego. Gorzej na pewno być nie może :)

Uwierz mi nie pozalujesz. Nie mozesz spieprzyc polaczenia nawet jakbys się staral...

Opublikowano

Odnośnie przecieku na połączeniu też walczyłem. U mnie przeciekało na połączeniu klejonym łączki a kolana. Smarowalem od zewnątrz klejem do pvc, nie pomogło. Smarowałem klejem epoxydowym, nie pomogło. W końcu się wkurzyłem i zalałem Fix All Turbo powstała fajna gumowa otoka i spokój. To rozwiązanie tymczasowe bo elementy chcę wymienic, ale pracuje tak już tydzień na różnych mocach i ani kropelki. Tak wiec Fix All Turbo dobry na wszystko

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, sniadypl napisał:

Robiłem testy w czyszczeniu gąbek. Na gąbkach jest dokładnie taka sama ilość syfu po 2 tygodniach, co po pół roku, więc daruje sobie ich czyszczenie na co raz to dłuższe okresy.

To normalne po dwóch tygodniach bakterie zaczynają robić swoje i rozkładają klocki i inne nieczystości pogarszając jakość wody (DOC, NO3).

Rób jak uważasz.

Opublikowano

Jak już pisałem, nie mam problemów z taśmą, ale najważniejsze - używać tej grubej i szerokiej i nawijać naprawdę dużo, aż prawie gwintu nie będzie widać. :)
Poxilina bez problemu da radę bo właśnie do takich przecieków została stworzona. Zrób z niej bułę naokoło i będzie dobrze. :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano
1 minutę temu, spiochu napisał:

Poxilina bez problemu da radę bo właśnie do takich przecieków została stworzona. Zrób z niej bułę naokoło i będzie dobrze. :)

Tyle, że na instrukcji napisane jest, że miejsce klejenia ma być suche. Klej, który podałem parę postów wyżej klei na mokro. Na razie stoi mały pojemniczek i przez noc ledwo na dnie jest woda. Poczekam kilka dni co będzie bo może samo przejdzie.

Opublikowano

A nie możesz najzwyczajniej rozkręcić na śrubunku, podwinąć gwint od nowa, nakręcić półśrubunek i ponownie wpiąć pompę. Przecież po to są połączenia śrubunkowe, żeby można było wypiąć pompę, roboty na 10 i masz spokój.