Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
więc nie kupiłeś tych, które są tak chwalone tylko "poprzednią wersję" ..

te, które teraz są / były niedawno chwalone na forum są w sprzedaży chyba od sierpnia / września 2016 .. (te z poniższego zdjęcia)

gallery_15826_22_1469462925_15534.jpg

miałem ryby z tej grupy co Twoje (też od FM) i też miały po 7 pasów i więcej - poleciały do zoologicznego ..

chyba niepotrzebnie oddałeś te dwa poprawnie wybarwione samce ... co masz na myśli o terroryzowaniu, rzeczywiście je tłukły czy po prostu się ganiały ?

Ganiają i pojedynkują się obecni. Najpierw jeden trzymał przez kilka tygodni wszystkie ryby pod filtrem, jak go oddałem to zdominowany samiec od razu zaczął powielać jego zachowania.

Później już było spokojniej, ale bez takich walorów estetycznych.

Przyglądnąłem się temu małemu samcowi i faktycznie, ma 5 pasów.
Opublikowano (edytowane)

timi kolega napisał w pierwszym poscie, ze ostatrczna obsada dojedzie za 2 tygodnie,

Akwarium ma swoj klimat i jakie tlo bedzie .....

Edytowane przez Mrbestia
Opublikowano (edytowane)
Dnia 25.12.2016 o 22:41, timi napisał:

Gdzie się schowały afry i rdzawe? Nie widać na zdjęciach. Akwarium sympatyczne ;)

Dziękuje, napisałem "jak dojdą", mam nadzieje, że za maksymalnie 2 tygodnie :)

Edit. Nie doczytałem, że Mrbestia już wyjaśnił.

Tło będzie odpatrzone od mbunarium Stana, na bokach i pocięte od środka.

Edytowane przez dess
Opublikowano

Cześć, super Ci wyszedł ten zbiorniczek! Szkoda, że dwumetrowy się nie przyjął w domu bo coś mi się wydaje, że z Twoją ręką do aranżacji byłoby na co popatrzeć...

Ale cóż, dobre i to ;)

Czekam na foty z nową obsadą!

Opublikowano

Dziękuję, ryby wczoraj zamówione i już dziś odebrane. Nie bez przygód, na pozór nic, ale ja chyba dalej stoję na tym peronie..

Uzgodniliśmy odbiór przesyłki konduktorskiej w Tarnowie. Nic bliżej już nie kursuje.

Intercity Matejko został zapowiedziany, że wjedzie na peron jak i tor na którym czekaliśmy. Intercity wjechał równo na 19:32, wsiadam do 4 od lokomotywy wagonu, przeleciałem wszystkie przedziały i kierownika nie było. Wysiadam, bo już gwizdek do odjazdu, nie mam ryb, obliczamy już z kolegą ile do Przemyśla i czy zdążymy na którąś stację przed, poleciało trochę łaciny, gdy na ten sam tor wjeżdża drugi intercity. Patrzę na numer czwartego wagonu, zgadza się, jest Kierownik i jest przesyłka. Także z małymi problemami, które przeżyliśmy strasznie, udało się.

Ryby są piękne, szczególnie rdzawe, które są trochę większe od Cobue, jutro jakieś zdjęcia jak się pokażą.

Opublikowano
16 minut temu, spiochu napisał:

Przygody? Problemy? To jest nic w świetle tego jak ja odbierałem rybki w grudniu... ;)

Wysłane z telefonu

Przez kilka minut byłem pewien, że paczka mi odjechała sprzed nosa, więc nie wiem czy to nie był problem, każdy indywidualnie chyba to odbiera. Co się działo w Twoim przypadku, bo szukam po Twoich tematach, ale nie mogę się dogrzebać?

Opublikowano

Bo nie było się czym chwalić ;)
Dość powiedzieć, że miałem odebrać na Wschodnim w Warszawie a odebrałem w Lublinie i to tylko dlatego, że jest tam jeden z czterech punktów konduktorskich w Polsce, gdzie można zlecić odbiór przesyłki z pociągu... ;)

Wysłane z telefonu