Tobikos Opublikowano 12 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam, dzisiaj zauważyłem na kamieniu, który kupiłem w zoologicznym prosto z ich akwarium coś jak pleśń(na zdj oznaczone nr1). To coś faluje i ma chyba jakieś bąbelki na końcówkach włosków. Od razu zapytam się co to za pomarańczowy osad na kamieniu i czy grozi moim rybkom (nr3), również co to za glon (nr2).
pozner Opublikowano 13 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Rodzai glonów jest multum. Nie masz czym się przejmować, obserwój a pewnie pysie nie ograniczą się do tego Tak na marginesie, pleśń jest biała, a na pewno nie faluje.
egon44 Opublikowano 13 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Bez obaw nie masz się czym martwić,to samo dobro dla ryb ...
Pleziorro Opublikowano 13 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Na pewno więcej zaszkodzi rybom przekarmianie, czy ja tam pod tym kamieniem dobrze widzę walające się niezjedzone płatki pokarmu ?
marcin1ja1 Opublikowano 13 Grudnia 2016 #5 Opublikowano 13 Grudnia 2016 16 minutes ago, Pleziorro said: Na pewno więcej zaszkodzi rybom przekarmianie, czy ja tam pod tym kamieniem dobrze widzę walające się niezjedzone płatki pokarmu ? Też na to zwróciłem uwagę. Pomijam fakt, że kupno kamienia w zoologicznym to przebitka x100. Kamień za składu za 20gr/kg sprzedawany jest za 20zł/kg. Oczywiście w cenie zawarta jest marketingowa nazwa "yellow dragon mountain rock" W poprzednim poście kombinowałeś ze sklejeniem baniaka w celu oszczędności kasy a poleciałem po kamienie do zoologa. Musisz zmienić swoje priorytety jeżeli chodzi o wydawanie kasy na założenie Malawi.
Tobikos Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor #7 Opublikowano 13 Grudnia 2016 4 godziny temu, Pleziorro napisał: Na pewno więcej zaszkodzi rybom przekarmianie, czy ja tam pod tym kamieniem dobrze widzę walające się niezjedzone płatki pokarmu ? To jest kamyczek ozdobny, jak kupowałem akwarium to gościu miał piasek z tym pomieszany i sobie odkopaly. 3 godziny temu, marcin1ja1 napisał: Też na to zwróciłem uwagę. Pomijam fakt, że kupno kamienia w zoologicznym to przebitka x100. Kamień za składu za 20gr/kg sprzedawany jest za 20zł/kg. Oczywiście w cenie zawarta jest marketingowa nazwa "yellow dragon mountain rock" W poprzednim poście kombinowałeś ze sklejeniem baniaka w celu oszczędności kasy a poleciałem po kamienie do zoologa. Musisz zmienić swoje priorytety jeżeli chodzi o wydawanie kasy na założenie Malawi. Wtedy była mowa o innym akwarium szkoda mi było wyrzucać takie akwarium.
Rekomendowane odpowiedzi