Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co kiedyś wyczytałem nie wolno NIGDY stosować jakichkolwiek nawozów ogólnie stosowanych do roślin w akwarystyce... w hydro pewnie też tak jest. Nie ma opcji, że pierwiastek dodany do liści chociażby nie dostał się do wody... Trzeba by doczytać...

Eeeee roslinomaniacy stosuja np. Symfonie zlota ;] ;] Mimo, ze to nie tylko w akwa sie stosuje ;] ;] ;]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pytanko o rośliny czy bambus nadaje sie do tego typu filtra chciał bym go zastosować ze względu że może on mieć korzenie cały czas w wodzie co o tym sądzicie

Opublikowano

w sumie nie wiem jak jest z wydajnością w przyswajaniu NO3 ale to szybko rosnąca roślina. W sumie chyba prawie każdą rośline można uprawiać hydroponicznie (poza sukulentami ;) )

Opublikowano

jestem bardzo ciekawy czekam na opinie bo uważam że rozwiązuje to sprawę gnicia korzeni w tej chyba nie gniją chyba że sie mylę piszcie coś na ten temacik

Opublikowano

jeżeli będzie się sprawdzało to problem rozwiąże tak jak robią to ogrodnicy jeśli zaczyna rosnąć w górę to sie obcina czubek i zalewa steryna. Ale moje pytanie dotyczy czy to się sprawdzi

Opublikowano
pytanko o rośliny czy bambus nadaje sie do tego typu filtra chciał bym go zastosować ze względu że może on mieć korzenie cały czas w wodzie co o tym sądzicie

Chodzi o coś w rodzaju „lucky bambus”?

http://www.northlandgardens.com/images/ ... bamboo.GIF

Rosną u mnie (nie w akva :wink: ) takie dwa, cały czas w wodzie od dwóch lat i mają się dobrze. Sam się zastanawiałem czy do hydroponik by się nadawały? No i czubek maja „fabrycznie” zalany.

Opublikowano
Jak coś to ja mam takie w hydroponice, strasznie szybko rosną :D

A NO3 równie szybko wyciągają? Zastosowałeś te długie lucky bambusy? Można je skracać od dołu?