Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Fajnie Jakubie, że teraz będziesz miał większą ochotę. A jak dla ciebie kosmetyka jest taka ważna to nie popieraj proszę swoich tez cytatami skróconymi wedle własnego uznania, bo jest to dostosowywanie definicji do własnych potrzeb a tego przecież nie chcemy.

To nie jest kosmetyka i oba terminy są dokładnie zdefiniowane w polskim prawie - dla profesjonalistow okreslenie domowego akwarium "hodowla" brzmi smiesznie i to dobrze, ze wprowadza sie takie poprawki do forum.

Opublikowano
Cześć Jakub właśnie sie zastanawiałem czy masz inny nick na Forum że przy takiej aktywności w Galerii nie widać cię na głównym miejscu rozgrywek słownych a tu proszę jesteś i to NEW ;).

Wasze dywagacje były bardzo ciekawe i skoro jest chów pyszczaków no to ja będę pisał tak samo chętnie jak wcześniej w hodowli a i w pielęgnacji też bym coś stuknął ;). Spóźniłem się w dyskusji więc się już nie wtrącam ;). Jedno mnie jednak nurtuje czy teraz pisząc artykuł o tematyce bliskiej memu sercu tj o pysiorach aby nie spłycać stylistycznie i nie stosować ciągłego powtarzania tego samego określenia np akwarysta skoro nie mogę już o sobie napisać hodowca to czy mogę zastosować chowca albo chówca a może pielegnator i ciekawy jestem jak by na to zareagowała korekta NA :mrgreen: Mateusz Cię to nie martwi ... jak byś teraz podpisał fotkę na 46-tej stronie nr 93 NA. akwarysty chowającego czy prowadzącego chów ... te drugie brzmi mniej dwuznacznie ;). Za karę musisz 100x napisać Chów ;).

Cześć Haris jeżeli cofniesz się kilka lat wstecz kiedy redaktorem M.A. był Darek Firlej to znajdziesz mnie na liście stałych współpracowników a na łamach też moje artykuły np.:

• „Klasyfikacja stylów rozrodczych u ryb cz.1” Magazyn Akwarium 03.2004 nr 28 str.10-11

• „Klasyfikacja stylów rozrodczych u ryb cz.2” Magazyn Akwarium 04.2004 nr 29 str.10-11

• „Klasyfikacja stylów rozrodczych u ryb cz.3” Magazyn Akwarium 05.2004 nr 30 str.10-11

• „Krewetki słodkowodne w akwarium” Magazyn Akwarium 07.2004 nr 32 str. 12-15

• „Przepis na pyszczaka złocistego” Magazyn Akwarium 07.2004 nr 32 str.47-49

• „Szanowny i dostojny podstawy hodowli i opieki na Pterophyllum scalare” Magazyn Akwarium 01.2005 nr 38 str. 10-13

• „Oddychanie u ryb” Magazyn Akwarium 04.2005 nr 41 str. 7-11

Haris zamiast akwarysta możesz użyć słowa; miłośnik ryb, malawijski limnolog, hobbysta, ... :D

Opublikowano

Zrobie troche OT ale strasznie nurtuje mnie jedna rzecz. Mianowicie Jakub jeśli możesz powiedz hmm "coś o sobie". Swoją aktywnością pobijasz naprawde wszystkich starych wyjadaczy na tym forum i prawie w każdym temacie czytam o jakiś nowych technikach, nowościach i same zaskakujące rzeczy. Szczerze powiem szczęka mi opadła bo nieźle wojujesz na forum oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Więc jeśli tylko chcesz i mozesz to z czystej ciekawości dla nas wypełnij jakoś swój profil. Przyznam, że naprawde bardzo mnie to ciekawi;)

Pozdrawiam gorąco:)

Opublikowano

„Przepis na pyszczaka złocistego” Magazyn Akwarium 07.2004 nr 32 str.47-49

Ten brzmi smacznie. A może przypomniał byś tak tuż przed Wigilią, może Ci którzy mają ich nadwyżkę by skorzystali:)))))))