Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Bezprym napisał:

Ja ma 5 samców hary i ryby jakiś na górze nie pływają. Jedyny agresywny samiec został szybko zdominowany przez bardziej ugodowego, który twardo trzyma się przy władzy i jest spokój. W sumie pływają u mnie 2 wybarwione samce , które sobie w drogę nie wchodzą. Myślę że z dwoma wmiarę spokojnymi samcami powinno się udać, nie wiem jak niestety to będzie u Membe, ale myślę że w takim zbiorniku raczej miejsce jest na góra 3 rewiry.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Widzisz kwestia "charakteru", ale dwa samce musza być na pewno.

Opublikowano

Czyli oba haremy 2+5(6)? Podczas przeglądania forum zauważyłem, że zwykle polecana jest nieparzysta ilość samców wewnątrz jednego gatunku.

Opublikowano
11 godzin temu, Majkwin napisał:

Czyli oba haremy 2+5(6)? Podczas przeglądania forum zauważyłem, że zwykle polecana jest nieparzysta ilość samców wewnątrz jednego gatunku.

Bo to jest znacznie bezpieczniejsza opcja, przy dwóch samcach bardzo często słabszy zostaje z czasem wyeliminowany przez dominanta, przy trzech jego agresja rozkłada się już na dwa pozostałe. 

Opublikowano

Na początek wpuszczę 12 membe i 8 cynotilapii. Będę obserwował sytuację i redukował obsadę :) Dzięki wielkie za pomoc Panowie!

Opublikowano

Cynotilapii też daj 12 sztuk bo z doświadczenia wiem, że raczej będziesz miał przeważającą ilość samców .

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka