baska138 Opublikowano 24 Listopada 2016 #1 Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Witajcie. Spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja. Kupiłam akcesoria do akwarium i samo akwarium internet. Miałbybyć używane ale w 100 % sprawne. Dostałam jednak śmieci, i pęknięte akwarium które nadaje się na śmietnik. Sprzedawca umywa ręce. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Zgłosić na policje? Czy może prawnik powinien zająć się tą sprawą. Wyrzuciłam w błoto 600 zł. Edytowane 28 Listopada 2016 przez baska138 Cytuj
yaro Opublikowano 24 Listopada 2016 #2 Opublikowano 24 Listopada 2016 15 minut temu, baska138 napisał: Wyrzuciłam w błoto 600 zł. Oj to to. Jeżeli masz czas i pieniądze na prawnika, to może coś tam zrobisz, niestety jeżeli kupiłaś to od prywatnej osoby to masz nikłe szanse. Gdyby zakup był od przedsiębiorcy to zostaje Ci jeszcze rzecznik praw konsumenta, inspekcja handlowa. Cytuj
pozner Opublikowano 24 Listopada 2016 #3 Opublikowano 24 Listopada 2016 Idź do UOKIK, albo Federcji Konsumenta.Tam powinni Ci doradzić. Tak na przyszłość, nie kupuj używanego akwarium, chyba że z pewnego źródła. Nie wiesz ile takie akwarium ma lat i czy w związku z tym, w krótkim czasie się nie rozszczeni. Cytuj
yaro Opublikowano 24 Listopada 2016 #4 Opublikowano 24 Listopada 2016 3 minuty temu, pozner napisał: Idź do UOKIK, albo Federcji Konsumenta.Tam powinni Ci doradzić. Tak na przyszłość, nie kupuj używanego akwarium, chyba że z pewnego źródła. Nie wiesz ile takie akwarium ma lat i czy w związku z tym, w krótkim czasie się nie rozszczeni. Jeżeli kupiła od prywatnej osoby to co ma do tego UOKiK? Cytuj
pozner Opublikowano 24 Listopada 2016 #5 Opublikowano 24 Listopada 2016 11 minut temu, yaro napisał: Jeżeli kupiła od prywatnej osoby to co ma do tego UOKiK? Może po prostu doradzą, po co ma wydawać pieniądze na prawnika? Cytuj
inbox138 Opublikowano 26 Listopada 2016 #6 Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam, ja tez czesto kupuje akcesoria do akwarium, ale na szczescie nigdy nie mialam takiej sytuacji..a moze trzeba to zglosic do rzecznika praw konsumenta czy cos takiego?a jezeli ma sie pieniadze to do prawnika. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi