mikrus2201 Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor #41 Opublikowano 22 Listopada 2016 Dzięki i przyznaje racje pozdrawiam
mikrus2201 Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor #42 Opublikowano 23 Listopada 2016 Ok Deccorativo podaje wyniki właśnie zrobionych testów. NO2- 0,01 NO3- okolo 4,0 NH4- 0,6 Proszę o opinię dziękuję i pozdrawiam Jeszcze mam pytanie bo ubyło mi z 10l wody czy mogę dolać kranowej? Ku.... przepraszam źle dane podałem. .... Podaje wyniki. NO2 - OK 0,01 NO3- między 0,025 a 0,05 NH4- 0,1 W stronę 0,2
deccorativo Opublikowano 23 Listopada 2016 #43 Opublikowano 23 Listopada 2016 30 minut temu, mikrus2201 napisał: Ku.... przepraszam źle dane podałem. .... Podaje wyniki. NO2 - OK 0,01 NO3- między 0,025 a 0,05 NH4- 0,1 W stronę 0,2 teraz to dopiero żle podałeś Jak zmierzyłeś te NO3 między 0,025a 0,05 dziś już nie kombinuj - zrób jutro nowe pomiary może ochłoniesz i wreszcie podasz prawdziwe
mikrus2201 Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor #44 Opublikowano 23 Listopada 2016 ok jutro zmierze ale o 15 bo z rana to ok godz 7:30 naprawde jest ciemno... Mam pytanie czy moge dolać 10l wody kranowej?
deccorativo Opublikowano 23 Listopada 2016 #45 Opublikowano 23 Listopada 2016 9 minut temu, mikrus2201 napisał: Mam pytanie czy moge dolać 10l wody kranowej? jak masz 100% pewności że twoja kranówa nie zawiera chloru to tak a jak nie masz tej pewności to zrób takie ustrojstwo do nalewania wody i dopiero wtedy uzupełnij
mikrus2201 Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor #46 Opublikowano 23 Listopada 2016 Juz coś wymyśliłem z ta woda... Deccorativo mam pytanie... podmiana wody robi się docelowo raz w tygodniu ok 30% i teraz pytanie czy ja mogę wlewać bezpośrednio kranowe czy nie? Oczywiście kranowe która zawiera chlor?
Pleziorro Opublikowano 23 Listopada 2016 #47 Opublikowano 23 Listopada 2016 Chłopie jeden temat wyżej facet Ci wkleja jak na tacy co masz zrobić a ty się pytasz czy możesz bezpośrednio wlewać kranówę.
Mortis Opublikowano 23 Listopada 2016 #48 Opublikowano 23 Listopada 2016 Godzinę temu, mikrus2201 napisał: Juz coś wymyśliłem z ta woda... Deccorativo mam pytanie... podmiana wody robi się docelowo raz w tygodniu ok 30% i teraz pytanie czy ja mogę wlewać bezpośrednio kranowe czy nie? Oczywiście kranowe która zawiera chlor? Rafał spokojnie, ja przez bardzo długi czas wlewałem bezpośrednio z kranu i nic się nie działo. Teraz leci przez ustrojstwo ale to tak na wszelki wypadek. Niech chłopak ogarnie podstawy. Tak wszystko na raz to jeszcze się zniechęcić. Będzie miał możliwość to wpadnie do mnie i wszystko mu pokażę na żywo. Na innym Białostockim forum czytałem, że w Białymstoku woda nie jest chlorowana. 22 minuty temu, Pleziorro napisał: Chłopie jeden temat wyżej facet Ci wkleja jak na tacy co masz zrobić a ty się pytasz czy możesz bezpośrednio wlewać kranówę. Rafał spokojnie. Ja lałem wodę przez dłuższy czas bezpośrednio z kranu. Potem tak na wszelki wypadek zrobiłem ustrojstwo. Niech chłopak ogarnie podstawy, jak będzie miał możliwość to wpadnie do mnie i wszystko mu pokażę na żywo.
Pleziorro Opublikowano 23 Listopada 2016 #49 Opublikowano 23 Listopada 2016 Ale mi nie no wodę chodzi, tylko o zadawanie pytań, jak post wyżej Henio wkleja linka i mówi co trzeba zrobić.
mikrus2201 Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor #50 Opublikowano 24 Listopada 2016 Plezioro, kolega Decorativo, który mnie prowadzi za rękę przede wszystkim prosił żebym wogole nie ingerowal w akwarium dopuki woda całkowicie nie dojrzeje. ... brakuje mi wody w akwarium wiec poruszylem temat na ktory dostalem odpowiedz. Po czym zainteresowalem sie tym ustrostwem ......... dlatego tez zadałem pytanie do decorativo co w przypadku gdy "docelowo" bym wlewal kranowe w przypadku cotygodniowych podmian w juz dojrzalym, funkcjonującym, w którym pływają rybki akwarium. Chce się upewnić bo jak kolega Karol "Mortis" zauważył właśnie staram się załapać podstawy, a wiem, że wiele osób wlewa kranowe i to 50% podmiany wody tygodniowo..... stąd moje pytanie do Deccorativo.... bo w najbliższym czasie mój zbiornik powinien ruszyć i jeżeli okaże się że będę musiał kupić ustrostwo to już muszę zacząć się tym interesować żeby zrozumieć ten problem i przede wszystkim ewentualnie mieć to jak najszybciej. .... Wiec mogłem "niezrozumiale" zadać to pytanie koledze Deccorativo. .... Wrzucę wyniki NO2 NO3 i NH4 ok 12:00 w dzień to proszę o opinię. .. pozdrawiam i dziękuję za pomoc koledze Deccorativo i Karolowi.
Rekomendowane odpowiedzi