XGrzesX Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor #81 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Nie ma się co dziwić, że pomiary robione "po ciemku". Jak wstaje ranojest ciemno, wracam z pracy jest już ciemno. Gdybym chciał zrobić jak jest widno to musiałbym za każdym razem wziąć urlop w pracy. Nie mogę sobie na takie coś pozwolić. Wlałem przed chwilą 20 ml tego preparatu.
deccorativo Opublikowano 19 Grudnia 2016 #82 Opublikowano 19 Grudnia 2016 No wiem Grześ że teraz tak jest , jak możesz weż w czystym słoiczku rano wody z baniaka i testy - może w czasie przerwy śniadaniowej dasz radę zrobić testy. choć NO2 i NO3.
XGrzesX Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor #83 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Minęło 4 dni od wlania 20ml preparatu kordon Amquel. NO2 jak było 0,1 przed wlaniem tak teraz jest dokładnie tyle samo. Wlać kolejne 20ml ? Nie wiem czy to spowodowane jest tym preparatem ale po wlaniu go do baniaka woda stała się bardziej mętna i jest taka do teraz.
eljot Opublikowano 22 Grudnia 2016 #84 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Nic nie lej i odejdź od baniaka na taką odległość abyś mógł się cieszyć widokiem, daj temu baniakowi się ustabilizować .
XGrzesX Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor #85 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Wykonałem dzisiaj ponownie pomiary (akwarium zalane dwa miesiące temu): NO2 - 0,2 NO3 - pomiędzy 20 a 30. Czyli cały czas podwyższony poziom NO2... Coś działać czy czekać ?
Pleziorro Opublikowano 4 Stycznia 2017 #86 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czekaj i obserwuj, podmiany raz na tydzień 20%, 0.2 to nie ma tragedii, niedługo powinno się wszystko ustabilizować.
Rekomendowane odpowiedzi