Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jako ze musialem zamowic alupanel na pokrywe postanowilem za jednym razem wykonac oswietlenie. Z efektu jak wyszlo jestem zadowolony. Pare fotek jak to wszystko wyglada po zalaniu. Roslinki wedlug zony musza byc wiec zostaly zakupione. Jakos się nimi nie przejmuje - rybki same zdecyduja jak bedzie a ja mam spokoj przynajmniej. Narurowiec dziala pieknie wiec przyszedl czas aby się zaczac rozgladac za rybkami. 

Podoba mi się jak to dziala na sterowniku Romka. 

IMG_1042.JPG

IMG_1044.JPG

IMG_1045.JPG

IMG_1047.JPG

IMG_1048.JPG

IMG_1049.JPG

IMG_1055.JPG

Edytowane przez mlody.czub
Opublikowano

Efekt końcowy super ;) 

Tylko zastanawia mnie co to masz za kamień lub moduł który sięga taflę wody?

Druga sprawa to super wyszła Tobie ta belka oświetleniowa :) 

Opublikowano

Styropian eps pokleilem na pianke montazowa, porzezbilem troche, okleilem klejem i wypalilem potem go od srodka palnikiem a reszte co noe dalo się acetonem. Wszystko w akwarium to moduly. Wiekszosc z nich pozamykana jest na okraglo - podorabialem dna zebym mogl na siebie poustawiac. 

Belka jeszcze noe skonczona, musze powygladzac ostre i wystajace kanty. Od spodu przyklejona jest cienka szyba, musse ja jeszcze na okolo okleic specjalnym kitem od szyb. Deksel przykrecony jest na uszczelke wiec powinna byc szczelna. 

IMG_0837.JPG

IMG_0838.JPG

IMG_0839.JPG

IMG_1050.JPG

IMG_1052.JPG

IMG_1053.JPG

Opublikowano (edytowane)

Projekt mojego dogrzewania podlogowego - ciagle w fazie testow ale poki co dziala na pol gwizdka. W praniu okazalo się ze pompa od pieca ma za slaba wydajnosc i za dlugo trwa obieg. Niedlugo dojdzie jeszcze jedna pompa cyrkulacyjna i jestem przekonany ze bedzie dobrze. Cala plyta lezy na centymetrowym styropianie i sterowana jest termostatem z kapilara, jako ze ida coraz cieplejsze dni piec bedzie coraz zadziej się wlaczac ale na chwile obecna przy duzych spadkach teperatury w nocy nagrzana warstwa piachu zapewnia stala temperature 21stopni - bez zadnego wahania. W nocy 17 w dzien 18-18.5 stopnia w salonie temperatura bez zmian.  Niedlugo planuje jeszcze kilka zmian i jestem pewien ze kilka stopni podciagne do gory - grzalka elektryczna i tak i tak przyjdzie. 

Rury zostaly zamaskowane modulem który musialem zrobic, jak zwykle dlubanina. 

IMG_0876.JPG

IMG_0877.JPG

IMG_0993.JPGIMG_0972.JPG

IMG_0987.JPG

IMG_0990.JPG

5 minut temu, L.A.J.O.N. napisał:

Moduły wyglądają bardzo realistycznie ; ) tylko czemu nie użyłes normalnych kamieni? 

Mam podloge z drewnianych belek - bardzo cienkich zreszta. Zeby postawic baniak musialem podmurowac je i kazdy kilogram który moglem staralem się usunac z akwarium. W ten sposob zaoszczedzilem kilkadziesiat kilogramow. 

Edytowane przez mlody.czub