skrzel Opublikowano 5 Listopada 2016 #1 Opublikowano 5 Listopada 2016 Witam mam pytanie odnośnie wody której używam do podmian,występują w niej azotyny w ilości 0,033.Nie wiem czy mogę używać takiej wody czy ją jakoś uzdatniać?
deccorativo Opublikowano 5 Listopada 2016 #2 Opublikowano 5 Listopada 2016 ty lepiej podaj jakie woda kranowa ma pH a szczególnie azotany NO3 ? te azotyny to pryszcz - pomijasz i lejesz dalej. Ty ustrojstwo zbuduj wersja I lub II jak masz wysokie NO3 w kranie.
skrzel Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 5 Listopada 2016 No3 wynosi 4,25 a ph 7,5 to chyba źle nie jest te no2 mnie tylko martwi
Pleziorro Opublikowano 5 Listopada 2016 #4 Opublikowano 5 Listopada 2016 Mogę zadać pytanie czym dokonałes pomiaru ?
skrzel Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor #5 Opublikowano 5 Listopada 2016 Są to wyniki ze strony wodociągów ja robię pomiary kroplami jbl
Pleziorro Opublikowano 5 Listopada 2016 #7 Opublikowano 5 Listopada 2016 33 minuty temu, skrzel napisał: Są to wyniki ze strony wodociągów ja robię pomiary kroplami jbl A to sorki, bo wiesz, jak ktoś podaje wynik z dokładnością do 2 miejsca po przecinku, to łapię od razu czujność, że coś jest nie halo z testami :). Tak jak napisał kolega Eljot, lej śmiało, ja mam w baniaku No2 0.05mg/l i tak się utrzymuje, i jest ok. No2 to akurat nie jest problemem, gdyż podczas nitryfikacji jest ono przetwarzane na No3. Dla przykładu u mnie w wodzie jest amoniak, czyli też niezbyt dobrze, bo za każdą podmianą dodaję bakteriom pożywki Pozdrawiam
skrzel Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor #8 Opublikowano 6 Listopada 2016 Ok dzięki za zainteresowanie tematem☺pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi