Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kamienie !!. Juz je oplukalem i wyparzylem i wstawilem do akwa i teraz juz jest full akwa. Wody jest wlane brutto 84litry, wiem ile jest , poniewaz wlewałem słoikami 1-litrowymi Kamieni jest ok. 27kg i zwirku 14kg. Pod zwirkiem jest 1cm styropianu a pod akwa styropian grubosci 4cm

Ze zdjeciami mam problem bo sa kiepskiej jakosci ( nowy aparat brata na kótrym sie jeszce nie znam) i nie wiem wogule jak wkleic w temacie zdjecie. Powie mi ktos jak sie to robi??[/url]

Opublikowano

1litrowymi słojami.. ze Ci sie chciało :wink:

Co do wklejenia foty, najprościej;' wrzuc np na fotosik.pl lub podobny ,wklej link ze zdjeciem lub użyj komendy adres%20http%20ze%20zdjeciem i tez bedzie Ok :) Albo jeszcze inaczej -dodac je do Galerii :P

PS Czester mialem to samo :D

Opublikowano

Wody jest wlane brutto 84litry, wiem ile jest , poniewaz wlewałem słoikami 1-litrowymi

Nie umiem nic powiedzieć:) zatkało mnie:P

Mnie też, już wolałbym nie wiedzieć, ile wody weszło mi do akwa :twisted:

Opublikowano

Mam nadzieję, że pamiętałeś, że miednica tylko do celów akwarystycznych, a nie np. taka od ręcznego prania skarpetek ;) Rybciom mogło by to zaszkodzić - znaczy pozostałości od proszku, a nie toksyny ze skarpetek ;)

To żeś się chłopie namachał tymi słoikami... Ja wlewałem prosto z wiaderka na talerzyk (potrzebna pomoc drugiej osoby).

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie spieszylo mi sie nigdzie wiec moglem nawet szklankami lac ;D ( nie no... to juz zart). A co do miednicy to byla i jest to nówka. ;)

Właśnie skonczylem dodawac zdjecia wiec wkleje je na forum(dodalem je na fotosiku, bo w galerii jakis blad mi wyskakiwal):

73594aac6cd0dd72.html

I drugir tak z boku:

73594aac6cd0dd72.html

Na fotkach akwa jest bez pokrywy bo jest ona jeszce niedokonczona, tato robil mi pokrywe z pleksy ze wzgledu na niestandardowe wymiary akwa. Sa powycinane w niej dziury na kable, filtr kaskadowy i jeden karmnik, który słuzy równiez do "wietrzenia" akwarium.

Mysle ze kamienie sie podobaja. Prosze o szczere komentarze. Jezeli trzeba to moge wyjac lub dodac kilka kamieni. Ale za nic nie zmieszam ich z innym kolorem lub innym "gatunkiem" kamienia.

Opublikowano

Nie nie nie, kolego jak masz juz dodane na fotosiku, to tam juz same "kreuja" sie gotowe linki do wklejenia :)

Co do kamieni, pokombinuj z nimi jeszcze, zeby nie bylo ludzka reka(bez np takich ala domkow). Wiesz, stoja tak w rzedzie jak zolnierze :wink: Tyle, ze jak Ci sie podoba zostaw tak, to przeciez ma byc Twoje akwa i wlasnie Tobei ma sie podobac.Proponowałbym tez, zostawienie srodka pustego, coby akwa na 2 rewiry podzielic. Potem moze to zaowocowac dwoma pieknie wybarwionymi samcami, lepiej sie rewirami podziela(jak Bozia da) :wink:

Opublikowano

No to ja sie biore do roboty i zaczne przestawiac, bo ja wlansie chce dwa samce i ok.6 samic tam dac P. saulosi.

Szkoda tylko ze na tych zdjeciach nie widac tla;/;/ ale w rzeczywistosci ladnie to wyszlo... ;D