acid Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor #11 Opublikowano 26 Listopada 2016 Dzisiaj zmarła mi pierwsza rybka z tymczasowego domu:
Bezprym Opublikowano 26 Listopada 2016 #12 Opublikowano 26 Listopada 2016 Mam nadzieję, że ostatnia Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
acid Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor #13 Opublikowano 27 Listopada 2016 też mam taką nadzieję, nowy filtr jest, jutro wklejam wzmocnienia do akwarium i czekam na stelaż do szafki...
acid Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor #14 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Dzisiaj udało się wkleić wzmocnienia i czarne tło więc czekam już tylko na stelaż i zalewam akwarium I tutaj pytanie, mam już nowy filtr (Unimax 700), będzie też nowy piasek i kamienie. Jak wystartować akwarium? Standardowo w/g opisu @deccorativo Czy wlać tylko Sachem Prime, i na jakiś czas uruchomić starty filtr równolegle z nowym? Aktualnie rybki siedzą i czekają w zbiorniku 76L Dokleiłem też wzdłużne ;]
deccorativo Opublikowano 2 Grudnia 2016 #15 Opublikowano 2 Grudnia 2016 10 godzin temu, acid napisał: Dokleiłem też wzdłużne ;] Czyżby jak Wromak ?? Będzie spinka po środku??
marcin1ja1 Opublikowano 2 Grudnia 2016 #16 Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) 11 godzin temu, acid napisał: Dokleiłem też wzdłużne ;] Szkoda, że to wzdłużne nie jest prawie do samego końca. Jak pokazuje doświadczenie i symulacje wykonane przez naszego kolegę, newralgicznym miejscem jest koniec wzmocnienia (przy zastosowaniu tak krótkiego wzmocnienia wzdłużnego). Co do biologii, to jeżeli będzie równolegle działał stary filtr to wystarczy wlać Sachem Stability. A najlepiej wymieszać dojrzałe złoże ze starego z tym nowym. Stare złoże nie zubożeje a nowe dostanie konkretnego "kopa bakteryjnego". Edytowane 2 Grudnia 2016 przez marcin1ja1
spiochu Opublikowano 2 Grudnia 2016 #17 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Miejmy też nadzieję, że nie ma za mało silikonu między wzmocnieniami a szybami. Wysłane z telefonu
acid Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor #18 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Spinka dodana pięknie nie jest, ale jest. Robiłem to pierwszy raz w życiu mam nadzieje, że będzie działać.
luki174 Opublikowano 10 Grudnia 2016 #20 Opublikowano 10 Grudnia 2016 14 minut temu, acid napisał: Gotowe! ;] Nono Ale kamieni, to jednak pasuje trochę dorzucić Woda jeszcze trochę mętna, ale myślę, że rybki wpuściłeś po pewnym czasie i filtr już z zaszczepioną biologią chodził?
Rekomendowane odpowiedzi