TomekJarco Opublikowano 21 Października 2016 #1 Opublikowano 21 Października 2016 Witam. Akwarium 200x70x60. Potrzebuje małej pomocy odnośnie obsady do mojego zbiornika:) Wstępnie planuje coś takiego: - Aulonocara FIRE FISH - Aulonocara JACOBFREIBERGI EURECA - Labidochromis CAERULEUS - posiadam już 10 sztuk. - Pseudotropheus ACEI - Pseudotropheus SAULOSI - Lodotropheus Sprengerae RED - Pseudotropheus SOCOLOFI Co o tym myślicie? Coś dodać ,coś ująć? I najważniejsze w jakich ilościach je kupować.
TomekJarco Opublikowano 25 Października 2016 Autor #2 Opublikowano 25 Października 2016 Widzę zero odzewu w takim razie kupuje taki zestaw. Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 25 Października 2016 #3 Opublikowano 25 Października 2016 Pewnie nikt nie odpowiada ze względu na dwie pierwsze pozycje.
darkon Opublikowano 25 Października 2016 #4 Opublikowano 25 Października 2016 Dnia 21.10.2016 o 17:21, TomekJarco napisał: - Pseudotropheus SAULOSI - Lodotropheus Sprengerae RED - Pseudotropheus SOCOLOFI Prawidłowe nazewnictwo tych ryb to: Chindongo saulosi Iodotropheus sprengerae Chindongo socolofi to tak gwoli formalności
Paulstick Opublikowano 25 Października 2016 #5 Opublikowano 25 Października 2016 7 gatunkow, sporo, ale Acei i rdzawe sa spokojne. Jesli chodzi o zywienie, to masz wiekszosc mbuny roslinozerna, za wyjatkiem Yellowkow...no ale pewnie karmienie jego tak jak roslinozercow pewnie by jakos przeszlo. Co do pierwszych dwoch pozycji...o Aulonacaras wiem tyle ile z netu wyczytalem, sam nie trzymalem, ale co pisza to, generalnie nie wskazane, zeby trzymac ja z mbuna ze wzgledu na spokojniejszy temperament. Informacje wyszukalem dla ciebie na necie, takze jak gadam bzdury z gory przepraszam:) Fire Fish wydaje sie zywieniowo ok, ale z tego co pisza jest spokojna i nie rosnia za duza takze pewnie bym nie ryzykowal jej z mbuna z tego powodu. Jacobcostam z drugiej strony jest dosc agresywny, ale dietetycznie nie pasuje do mbuny.
TomekJarco Opublikowano 26 Października 2016 Autor #6 Opublikowano 26 Października 2016 A ja na tym forum wyczytałem że takie połączenie jest możliwe. Mbuny w zestawie to najspokojniejsze. W dodatku każdy gatunek wszystko lub miesozerny. Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
darkon Opublikowano 26 Października 2016 #7 Opublikowano 26 Października 2016 36 minut temu, TomekJarco napisał: Mbuny w zestawie to najspokojniejsze. Teoretycznie tak, a praktycznie zależy na jaki charakterek trafisz, mój samiec saulosi zdominował wszystko, nawet większego od siebie samca auratusa i trewavasae. Trafisz na wariata jak jak , i Aulonocary mogą długo nie wytrzymać.
TomekJarco Opublikowano 26 Października 2016 Autor #8 Opublikowano 26 Października 2016 W takim przypadku wyleci agresor ze zbiornika. Jedna ryba nie będzie rozwalala mi obsady Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi