marcin73m Opublikowano 20 Października 2016 #51 Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Tak Luwala Reef to właśnie jasnoniebieskie z żółtymi płetwami. Myślę, że 8-10 szt, by super wyglądało. Raczej na 8 bym poprzestał.. po chwili zastanowienia Edytowane 20 Października 2016 przez marcin73m
Pleziorro Opublikowano 20 Października 2016 #52 Opublikowano 20 Października 2016 Ja kupiłem w promocji w Tan Mal, zamówiłem 10 dotarło 11 Powinni jeszcze mieć. Bardzo ładne rybki i prosiłem o takie już podrośnięte, żeby nie było scysji z obecną obsadą, wszystko poszło bardzo gładko, obecnie Acei wcale nie dominują toni, są małe i szybkie i jest ich wszędzie pełno, najczęściej skubią glony z kamieni. Przy karmieniu są mega szybkie, zawsze mają brzuszki bo wyłapują co lepsze kąski dużym rybom
marcin73m Opublikowano 20 Października 2016 #53 Opublikowano 20 Października 2016 1 minutę temu, Pleziorro napisał: Ja kupiłem w promocji w Tan Mal, zamówiłem 10 dotarło 11 Powinni jeszcze mieć. Chwilowo brak (zostało 5 szt.) trzymam rękę na pulsie, bo sam jestem zainteresowany..
MatiK Opublikowano 20 Października 2016 #54 Opublikowano 20 Października 2016 Rafal poczekaj aż Ci urosną, wtedy zdominują toń. Nie oceniaj zachowania dorosłej ryby opierając się na młodych 8 Acei będzie akurat
spiochu Opublikowano 20 Października 2016 Autor #55 Opublikowano 20 Października 2016 Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne rady. Kupię więc po 8 szt. z obu gatunków i zobaczymy co z tego wyjdzie Wysłane z telefonu
Pleziorro Opublikowano 20 Października 2016 #56 Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Jasne wiem, maluchy to maluchy. One urosną na prawdę duże, ale resztę obsady mam około 10cm więc nie powinno być problemu z jedenastoma. Edytowane 20 Października 2016 przez Pleziorro
MatiK Opublikowano 20 Października 2016 #57 Opublikowano 20 Października 2016 6 minut temu, Pleziorro napisał: Jasne wiem, maluchy to maluchy. One urosną na prawdę duże, ale resztę obsady mam około 10cm więc nie powinno być problemu z jedenastoma. Nie bardzo rozumiem ten wpis. Mi chodziło o ocenę zachowania Pseudotropheus Acei, a nie o ich ilości u Ciebie, czy Piotra. Napisałeś mu, że u Ciebie wcale nie zajmują toni więc odpisałem żebyś poczekał z takimi opisami bo masz młode ryby i to się jeszcze zmieni. Nijak się to ma do liczebności. Sorry, koniec OT.
marcin73m Opublikowano 24 Października 2016 #58 Opublikowano 24 Października 2016 Spiochu, jakby co, to w T-M są już dostępne Acei Luwala Reef, wczoraj odbierałem swoje.
spiochu Opublikowano 24 Października 2016 Autor #59 Opublikowano 24 Października 2016 Dzięki za info Wysłane z telefonu
spiochu Opublikowano 24 Października 2016 Autor #60 Opublikowano 24 Października 2016 Jeszcze raz dziękuję za info, Acei już zamówione i zaklepane będą czekały aż Protki będą dostępne czyli do drugiej połowy listopada, niestety.Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi