Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgraj jej jakąś grę, np Simsy ( chociaż może coś innego bo jak się jej spodoba to będzie chciała zrobić remont mieszkania :D ), to może zobaczy i zrozumie, że gry są fajne i Tobie też należy się czas żeby pograć na kompie :D

Opublikowano

Mój Drogi... Ma swoje konto w etsie :D o jeszcze mi się jedna gra dzięki temu przypomniała... Tom Clancy's Hawx (nie wiem która część...). Jak kupiłem joystick żeby polatać to pierwsze godziny spędziłem bardziej jako nawigator :P więc to nie tak, że ona nie rozumie. Przeciwnie. Nawet nie widzi problemu ? Ale wszyscy dobrze wiemy czym różni się stan faktyczny od teoretycznego ?

Opublikowano

Ja z gier to też głównie takie jak Plezioro na początku wymienił, ale dodałbym jeszcze np. grę w noża, w 2 ognie, a i w gumę z dziewczynami się skakało ;)
Wielu od Comodore czy Atari zaczynało, a kto pamięta takie coś jak Meritum :) (http://obrazki.elektroda.net/78_1227172875.jpg)
Była to kopia amerykańskiego TRS-80. Do tego monitor monochromatyczny i zwykły kasprzak z taśmami do wgrywania programów ;)

Pierwszy raz to cudo dotknąłem w sali komputerowej Technikum Elektronicznego w Bytomiu, jak mnie mój starszy brat tam kiedyś zabrał. Byłem wtedy chyba w V klasie podstawówki.
Później mieliśmy Meritum w domu. Tam to były gry, tworzone z użyciem tzw. semigrafiiki. Nie było typowej grafiki tylko wykorzystywało się znaki specjalne  ASCII.
Nawet sam jakieś proste gry usiłowałem pisać w asemblerze na tą maszynę (Z80) a później również na procesor 6502 (Atarii) ;)

Z gier na Meritum dobrze pamiętam dwie:

Robot Attack - https://www.youtube.com/watch?v=li-67gJBEXE
Sea Dragon - https://www.youtube.com/watch?v=hPPiWBpAK2A

Obie wgrywały się ok. 20min. Nie daj boże mama włączyła pralkę spadło niepięcie i wgrywanie od nowa ;)
Po Atarii i Amidze mi przeszło. Miałem krótki epizod z OGame (jak już ktoś o tej grze wspomniał) ale szybko się wyleczyłem ;) 

Opublikowano

Oj tam, już się tak nie przechwalajcie tymi podwórkowymi podbojami :P ja poza biegami nie uprawiałem chyba tylko lekkoatletyki, a z zespołowych nie grałem w ręczną - reszta po wszystkich zawodach międzyszkolnych, wojewódzkich etc., do dzisiaj zresztą 4 razy w tygodniu idę grać w siatkę albo w nogę jak już tak zaznaczacie, że nie samym kompem człowiek żył :P ale to wątek o grach komputerowych więc dajcie ludziom wrócić do pięknych wspomnień :P

Opublikowano
1 minutę temu, MatiK napisał:

ale to wątek o grach komputerowych więc dajcie ludziom wrócić do pięknych wspomnień :P

toteż wróciłem :P

Opublikowano

Skoro mamy tu tylu graczy może pogramy wspólnie w jakieś mmo :-) 

A tak na poważnie wiele starych gier przechodzi realtywacje :-) 

Np. Heroes 3 jest dostepny w wersji WOG czyli takiej którą sami tworzą gracze. Ogromna ilość nowości :-)

Opublikowano (edytowane)

To ja wymienię też kilka, przy których spędziłem setki godzin:

Pegasus: Contra

Commodore: Super frog

PS: Colin, Gran Tourismo, Metal Gear Solid

PC: Wolfenstein, Duke Nukem 3d, Warcraft , DSJ (skoki narciarskie), Serious Sam, Quake, GTA 1,2,SA,VC ,Rayman,  Mafia I, II, Need For Speed (chyba wszystkie), CS, Crysis, Far Cry (3,4), Fallout (3,4), ....... itd :),

Edytowane przez ciupaq
Opublikowano

Nie wazne ile sie ma lat, graczem sie jest na cale zycie:). 

U mnie podobnie, zaczalem w 1987 z motezuma's revenge, przez warcrafty, wolfsteiny i inne takie. Przerobilem lineage 2 przez lata, wstyd sie przyznac ale rok na studiach przez Diablo 2 stracilem. Obecnie ciagle gram, ale na stare lata chyba sie w koncu nauczylem umiaru. Zona nie jest kompletnie przeciwko grom, ale ma swoje zasady; grac moge jedynie kiedy corka spi, pewnie i dobrze, bo trzyma naloga w cugach:). Z ostatnich tytulow, ktore pogrywalem/pogrywam wymienilbym Destiny, Division i Fallout 4.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.