kazik851 Opublikowano 8 Października 2016 Autor #21 Opublikowano 8 Października 2016 11 minut temu, JemioloSeba napisał: Kup sobie coś takiego i masz po kłopocie: http://sklep.osmoza.pl/obudowa-na-zloze-fceb10-p-140.html właśnie mam wyłożona taka puszkę i chyba nie ma znaczenia czy woda wlatuje od góry czy od dołu?
eljot Opublikowano 8 Października 2016 #22 Opublikowano 8 Października 2016 Akurat w tej puszcze ma to duże znaczenie, woda powinna wpływać od dołu czyli jak w standardowo montowanym korpusie (odkręć korpus i zamontuj prawidłowo).
kazik851 Opublikowano 8 Października 2016 Autor #23 Opublikowano 8 Października 2016 Eljot wyciągnąłem ten górny plastik i sama gombka siedzi u góry a mógłbyś wytłumaczyć dlaczego ma być in out a nie tak jak teraz out in. I nie wiem jak to teraz mam odkręcić jak jest po skrecane i po sklejane czy oby jakiejś biedy nie narobie jak będę odkrecal?
eljot Opublikowano 8 Października 2016 #24 Opublikowano 8 Października 2016 7 godzin temu, kazik851 napisał: Eljot wyciągnąłem ten górny plastik i sama gombka siedzi u góry To już totalna kicha, bo woda praktycznie nie płynie przez tą puszkę, wpada na gąbkę i po najmniejszej lini oporu śmiga zaraz do wylotu praktycznie nie dopływając do dna korpusu. Jeśli tak samo miałeś zamontowane przy purigenie to rozumiem dlaczego nie działał i miałeś tylko w górnej części lekkie przebarwienie. 7 godzin temu, kazik851 napisał: mógłbyś wytłumaczyć dlaczego ma być in out a nie tak jak teraz out in Puszka tak jest skonstruowana że woda wpływając od dołu przepływa przez całe złoże, montując odwrotnie woda wpada do niej przez stosunkowo mały otwór. 7 godzin temu, kazik851 napisał: I nie wiem jak to teraz mam odkręcić jak jest po skrecane i po sklejane czy oby jakiejś biedy nie narobie jak będę odkrecal? Jak masz to na amen posklejane to zamontuj puszkę w całości (łącznie z uszczelką) może z purolitem będzie ok. Górnej gąbki nie musisz montować ale nie zapomnij o dolnej bo ci złoże do akwa wydmucha.
kazik851 Opublikowano 8 Października 2016 Autor #25 Opublikowano 8 Października 2016 17 minut temu, eljot napisał: To już totalna kicha, bo woda praktycznie nie płynie przez tą puszkę, wpada na gąbkę i po najmniejszej lini oporu śmiga zaraz do wylotu praktycznie nie dopływając do dna korpusu. Jeśli tak samo miałeś zamontowane przy purigenie to rozumiem dlaczego nie działał i miałeś tylko w górnej części lekkie przebarwienie. Puszka tak jest skonstruowana że woda wpływając od dołu przepływa przez całe złoże, montując odwrotnie woda wpada do niej przez stosunkowo mały otwór. Jak masz to na amen posklejane to zamontuj puszkę w całości (łącznie z uszczelką) może z purolitem będzie ok. Górnej gąbki nie musisz montować ale nie zapomnij o dolnej bo ci złoże do akwa wydmucha. Eljot w puszce zostawiłem ta uszczelkę od góry tylko ten plastik wyciągnąłem bo we wcześniejszej puszce jak ja włożyłem to mi właśnie ten plastik polamalo i troszkę ja przychodem to być może dlatego nie przeładowalo przez całe zloze a teraz wsadziłem nowa puszkę nic już przy niej nie kombinowalem straszne ciasno weszła i powinno być git system mam klejony nibco to chyba już odkręcić się nie da?
JemioloSeba Opublikowano 20 Października 2016 #26 Opublikowano 20 Października 2016 Mam pytanie do posiadaczy puszek zasypowych do korpusów. Czy u Was te górne białe uszczelki też są tak mocno nacięte? U mnie są prawie przecięte na wylot :/ Zaczyna mnie coś trafiać z tymi puszkami i korpusami. Już dwie reklamacje wysłałem a tu dziś taki zonk :
eljot Opublikowano 20 Października 2016 #27 Opublikowano 20 Października 2016 Moje nie pękają za to robią się twarde prawie jak plastik. 1
JemioloSeba Opublikowano 20 Października 2016 #28 Opublikowano 20 Października 2016 Nie wiem czy to reklamować czy zostawić?
eljot Opublikowano 20 Października 2016 #29 Opublikowano 20 Października 2016 Napisz tam gdzie kupowałeś i poproś o przesłanie nowych uszczelek (załącz fotki), szkoda odsyłać całej puszki. 1
Jargos Opublikowano 21 Października 2016 #30 Opublikowano 21 Października 2016 mam tak samo, ale nie tak mocno
Rekomendowane odpowiedzi