Post_Mortem Opublikowano 7 Października 2016 #21 Opublikowano 7 Października 2016 Kształt mają dość ciekawy lecz wyglądają na niezbyt wysokie, a jak je ulożysz na dnie zbiornika (oczywiście na jakimś podkładzie) i przysypiesz piachem to w ogóle będą wyglądały dość niepozornie.
acer2244 Opublikowano 7 Października 2016 Autor #22 Opublikowano 7 Października 2016 No w końcu ułożyłem wyszło tak jak na foto. Komentarze mile widziane :-)
pozner Opublikowano 7 Października 2016 #23 Opublikowano 7 Października 2016 No i może być, ale chyba sam widzisz, że przydałyby się po bokach wyższe kamienie do zasłonięta sprzętu. Kamienie za jakiś czas ściemnieją i zrównają się z tłem.
acer2244 Opublikowano 7 Października 2016 Autor #24 Opublikowano 7 Października 2016 No raczej nic wiekszego nie moglem znalesc. Ciezko o tak wysokie kamienie moja obawa tez jest ze gdyby ryby podkopaly to mogly by sie tak duze przewrocic na szybe. Musze cos znalesc na ta lewa strone gdzie mam mechanika z gabka bo ta skala jest za mala. A tam gdzie falownik mysle, ze jest oki.
spiochu Opublikowano 8 Października 2016 #25 Opublikowano 8 Października 2016 Kamienie kładziemy na dnie na jakimś podkładzie typu spienione pcv 3mm czy w ostateczności styropian. Nigdy na piasku. To podstawa w tym biotopie bo jak sam zauważyłeś - jeśli ryby podkopią to nieszczęście gotówe. Wysłane z telefonu
marcin1ja1 Opublikowano 8 Października 2016 #26 Opublikowano 8 Października 2016 Jasne tło bardzo uwydatnia czarną filtrację. Zacząłbym od maskowania sprzętu a później zająłbym się aranżacją środka akwarium.
kado Opublikowano 8 Października 2016 #27 Opublikowano 8 Października 2016 Zbyt to wszystko symetryczne, wygląda jak słupki . Tego w środku wstaw pomiędzy te dwa po lewej, a tego po prawej z anubiasem dostaw do kolegi też po prawej . Tak żeby się wszystkie ze sobą stykały bez przerw. Na środek ,jak masz jakieś mniejsze, to porozrzucaj w nieładzie i będzie fajnie . Większe od strony duzych kamieni , a czym bliżej środka tym mniejsze.
pozner Opublikowano 8 Października 2016 #28 Opublikowano 8 Października 2016 A ja bym tym środkowym zasłonił filtr, ten po lewej przesunął w prawo, ale tak, żeby był blisko tego wysokiego i odwrócił tak, żeby ten skos był po prawej stronie. Te dwa z anubiasami to już według uznania.
acer2244 Opublikowano 8 Października 2016 Autor #29 Opublikowano 8 Października 2016 Ułożyłem tak jak na foto nie mam za bardzo wysokich kamieni wiec chyba tak zostawię narazie.
Paulstick Opublikowano 14 Października 2016 #30 Opublikowano 14 Października 2016 Acer2244 bardzo mi sie podoba to tlo, robiles sam czy zakupiles ?
Rekomendowane odpowiedzi