daniel1022 Opublikowano 7 Października 2016 Autor #51 Opublikowano 7 Października 2016 Panowie macie może jakieś ładne zdjęcia Johanni i Maingano? Myślę mocno o dołożeniu 7 gatunku :O! Byłby to Chindongo Saulosi. Czyli obsada to: Melanochromis johanni Maingano Metriaclima estherae red blue Iodotropheus Sprengerae Makokola Reef Acei Luwala Cynotilapia Hara I siódma była by Chindongo Saulosi. Natomiast boje się o Acei, nie będzie im za ciężko?
Bezprym Opublikowano 7 Października 2016 #52 Opublikowano 7 Października 2016 Wejdź w Galerię tam jest tego multum.
marcin73m Opublikowano 7 Października 2016 #53 Opublikowano 7 Października 2016 5 godzin temu, daniel1022 napisał: Natomiast boje się o Acei, nie będzie im za ciężko? Przy 170 cm długości i 60 wysokości? zero skrupułów.. będą miały wygodnie
eljot Opublikowano 8 Października 2016 #55 Opublikowano 8 Października 2016 17 godzin temu, daniel1022 napisał: Melanochromis johanni Maingano Samce podobne i mogą być niepotrzebne spięcia, dodatkowo samice johanni kolorystycznie podobne do saulosi IMHO źle dobrane. Odpuściłbym johanni.
Bezprym Opublikowano 8 Października 2016 #56 Opublikowano 8 Października 2016 Popieram, po co ładować gatunek podobny do dwóch innych? W sumie saulosi też bym nie dawał bo kolorystycznie do redów zbliżone, lepiej zastanowić się nad innymi gatunkami
kado Opublikowano 8 Października 2016 #57 Opublikowano 8 Października 2016 Dorzuć sobie Demasonki lub Auratusy i będzie gitara
Bezprym Opublikowano 8 Października 2016 #58 Opublikowano 8 Października 2016 Popieram, w szczególności Auratusa
daniel1022 Opublikowano 8 Października 2016 Autor #59 Opublikowano 8 Października 2016 Auratusy sa agresywne w stosunku do siebie ale czy do reszty obsady? Z Demonkami mam jakies doswiadczenie, ale jak czytam opis jednego i drugiego to to i to agresywne.. Jakies porownanie? Gdyby wróciły Saulosi? Bo Auratusy nie są zbyt piękne... Bynajmniej dla mnie :). Po za tym będą niezłe wojny z Hara miedzu Auratusem, Dobrze Panowie patrząc na #51 post co byście zmienili? Rozumiem ze Johanni wylatuje ze względu na to by uniknąć wojen z Mainagano. Okej a gdyby dać albo Demasoni albo Saulosi? Oczywiście jedno albo drugie.
Bezprym Opublikowano 11 Października 2016 #60 Opublikowano 11 Października 2016 Na twoim miejscu zostawiiłbym Johanni, zrezygnowałem z Maingano i Saulosi a w ich miejsce dałbym większą ilość Demasoni. W przeciwnym razie będziesz miał z Maingano i Demasoni podobny efekt kolorystyczny różniący się tylko układem pasków.
Rekomendowane odpowiedzi