Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie macie może jakieś ładne zdjęcia Johanni i Maingano? Myślę mocno o dołożeniu 7 gatunku :O! Byłby to Chindongo Saulosi.

Czyli obsada to:

Melanochromis johanni

Maingano

Metriaclima estherae red blue

Iodotropheus Sprengerae Makokola Reef

Acei Luwala

Cynotilapia Hara

I siódma była by Chindongo Saulosi.

Natomiast boje się o Acei, nie będzie im za ciężko?

Opublikowano
17 godzin temu, daniel1022 napisał:

Melanochromis johanni

Maingano

Samce podobne i mogą być niepotrzebne spięcia, dodatkowo samice johanni kolorystycznie podobne do saulosi IMHO źle dobrane. Odpuściłbym johanni.

Opublikowano

Popieram,  po co ładować gatunek podobny do dwóch innych? W sumie saulosi też bym nie dawał bo kolorystycznie do redów zbliżone, lepiej zastanowić się nad innymi gatunkami

Opublikowano

Auratusy sa agresywne w stosunku do siebie ale czy do reszty obsady? Z Demonkami mam jakies doswiadczenie, ale jak czytam opis jednego i drugiego to to i to agresywne.. Jakies porownanie? Gdyby wróciły Saulosi? Bo Auratusy nie są zbyt piękne... Bynajmniej dla mnie :).

Po za tym będą niezłe wojny z Hara miedzu Auratusem,

Dobrze Panowie patrząc na #51 post co byście zmienili?

Rozumiem ze Johanni wylatuje ze względu na to by uniknąć wojen z Mainagano. Okej a gdyby dać albo Demasoni albo Saulosi? Oczywiście jedno albo drugie.

Opublikowano

Na twoim miejscu zostawiiłbym Johanni, zrezygnowałem z Maingano i Saulosi a w ich miejsce  dałbym większą ilość Demasoni. W przeciwnym razie będziesz miał z Maingano i Demasoni podobny efekt kolorystyczny różniący  się tylko układem pasków.