Micheal Opublikowano 28 Września 2016 #1 Opublikowano 28 Września 2016 Witam, wszystkich forumowiczów. Trochę zmian w moim zbiorniku. Przede wszystkim nowa filtracja (filtr narurowy) związku z tym faktem byłem również zmuszony zmienić aranżacje w celu ukrycia nowych rur od filtra itp. Czekam cały czas na glony-tło wyszło trochę za jasne. Dołożyłem dwa nowe gatunki ryb i to chyba tyle z nowości Akwarium -540l 150x60x60 Oswietlenie -t5 30Wx3 Filtracja- narurowa Tlo -DYI fauna- Labidochromis caeruleus , Acei , cynotilapia zebroides likoma red top, metriaclima zebra kawanga gold
egon44 Opublikowano 28 Września 2016 #2 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Witaj... Zarośnie glonem i będzie super Mogłeś dać parę wyższych kamieni,bo ułożenie kamieni wygląda trochę za nisko... Edytowane 28 Września 2016 przez egon44
spiochu Opublikowano 28 Września 2016 #3 Opublikowano 28 Września 2016 Bez skojarzeń proszę, ale wyszła Ci fajna męska klata Zdecydowanie brakuje wyższych kamieni i do tego niestety nijak nie pasują kolorystycznie do tła Wysłane z telefonu
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Września 2016 #4 Opublikowano 29 Września 2016 ...spróbuj zmniejszyć oświetlenie. Wiem..może się nie dać. Ale możesz celem sprawdzenia owinąć jedną, dwie świetlówki folią aluminiową i zobaczysz czy tak nie będzie lepiej jeżeli chodzi o oświetlenie. Możesz też ( tak miałem) nałożyć na pierwszą świetlówkę od tła pomalowany na czarno odbłyśnik i skierować z niej światło na przód. Ale to wszystko zależy od tego jakie klimaty lubisz.
Micheal Opublikowano 29 Września 2016 Autor #6 Opublikowano 29 Września 2016 Tło jest robione z ceresistu65 i pianki montażowej. Oświetlenie celowo jest mocne aby przyspieszyć rozwój glonów;)
Lee Opublikowano 29 Września 2016 #7 Opublikowano 29 Września 2016 Mnie się tam marzy malawi z otoczakami. Kamienie masz świetne, idealne dla naszych ryb. Praktycznie między każdym jednym tworzy się grota do zasiedlenia. Jednak to bardzo trudny budulec Zgadzam się z przedmówcami, że jest za nisko. Ja bym ułożył z nich wyższe gruzowisko, dodając następne warstwy przy tych 2ch największych kamieniach po prawej. Masz sporą szerokość do wykorzystania, a przy wysokości akwarium 60 cm, kamienie powinny być przynajmniej na wysokość 35, nawet 40 cm. Zluzuj trochę środek akwa a dodaj kamieni na wysokość po prawej. Piach tez fajnie kolorystycznie pasuje do kamieni. Tło DIY to całkiem nie moja bajka. Kolor nie gra z resztą i mocno daje po oczach. Załączam foto znalezione w sieci z otoczakami, tak dla inspiracji.
bakus_44 Opublikowano 29 Września 2016 #8 Opublikowano 29 Września 2016 Mi tam się w ogóle otoczaki nie podobają, chociaż pewnie odzwierciedlają najbardziej środowisko naturalne. W jeziorze łatwiej o otoczaka niż łupka
suricade Opublikowano 29 Września 2016 #9 Opublikowano 29 Września 2016 Stan ma podobny wystrój ale większe kamienie ...
eljot Opublikowano 29 Września 2016 #10 Opublikowano 29 Września 2016 6 godzin temu, Lee napisał: Mnie się tam marzy malawi z otoczakami. Otoczaki są ok ale pięć razy większe i pięć razy mniej niż na tej fotce
Rekomendowane odpowiedzi