Skocz do zawartości

Zielonka na piasku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli to już któryś raz to ja zdecydował bym się na erytromycyne. Co do ryb to nic im nie będzie;)

rybska nic nie będzie i tu się zgadzamy a pozatym to co do eryrto to nie bo po pierwsze zwłaszzca że o ile pamietam to vertex ma duże akwa i mu by była potrzeban ilość hurtowa erytro :wink: i troche by miał zabawy z kupnem po drugie nie ma gwarancji że trafi tym rodzajem erytro [a jest ich pare -davercin jest chyba najdzerszy w działaniu] w dany rodzaj sinic a po tzrecie może sie okazać że przy nastepnej podmianie wody wleje je razem z kranówą alebo przyniesi z rybka która własnie kupił

P.S z rospędu przeczytałem tylko pierwszą strone Topicu i nie zauważyłem drugiej tak więc juz moje dywagacje sa nieaktualne jak widzę :wink:

Opublikowano

W karzdym bądz razie jak pomogło to fajnie, ale teraz nie mogę znaleśc linka -bo na jednym serwisie holenderskim była zajefajna dyskusja o zwalczaniu sinic i omawianie leków i generalnie rolnicy :wink: byli raczej na nie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od 25.02 troche minelo czasu ....

Od podania w tamtym czasie erytromycyny o sinicach sluch zaginął ...

Może się komuś ta informacja przyda (dla zainteresowanych erytro) :)

Opublikowano

Tak się zastanawiam tylko nad jednym prosząc sie w aptece o antybiotyk większość z nas czai się w niej jak agent 007, proponuję pójść do lekarza pierwszego kontaktu poprosić go o receptę on sobie zapisze kolejną diagnozę a ja mam receptę.

Opublikowano

Możliwe ... mnie sie udało jakoś bezproblemowo ... wszystko zależy od człowieka .. a do lekarza po prostu nie miałem czasu iść bo od 7-15 jestem w pracy :)

Opublikowano

Ja mam 720 L ... mysle ze wody jakies 500 .... jako ze czytalem ze 400mg / 100 L .... dalem dwa dni ... po 2g (5 x 400mg) ....

U mnie wystarczylo ... sinic zero ... wyczyscilo mi tez inne glonki :( ... ale cos za cos ....